szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Gyerekes sértődés!! Kommenteket, értékelést törölni!! Nem menekülhettek a sorsotoktól! Nem fogja a magyar nép tűrni a putyini s*ggny*lást!!" – üzenik a Debreceni Egyetem vezetésének az intézmény Facebook-oldalán.

Szakmailag legalábbis vitatható lépésre szánta el magát a Debreceni Egyetem. Mint arról beszámoltunk, hétvégén percek alatt beszakadt a Facebook-oldaluk, miután kiderült, hogy az egyetem díszpolgári címet adományoz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek: a Facebook értékelős funkcióját kihasználva záporoztak az 1 csillagos értékelések. Éjjeli cikkünkben még 1,4-es átlagról írtunk, azóta napközben sok ezer egyes értékelés mellett 1,3 csillagra is esett a DE.

Olvasónk jelezte, hogy mostanra "megoldódott" a rossz értékelések kérdése: az egyetem hétfő este egyszerűen lekapcsolta Facebook-oldalán azt a funkciót, amellyel értékelni lehet.

A döntés online kommunikációs szempontból nem feltétlenül szerencsés. Főleg egy olyan helyzetben – és ez külön pikánssá teszi a lépést –, hogy a problémás helyzet egyik főszereplőjével, Vlagyimir Putyinnal szemben éppen az a kritika merül föl legtöbbször, hogy minden létező módon próbálja elhallgattatni a kritikusait az interneten (is).

Emlékezetes, nemrég a BKK e-jegyrendszeres botrányának részeként a felhasználók 1 csillagos értékeléseket zúdítottak a közlekedési társaság, illetve a fejlesztést végző T-Systems német anyavállalatának Facebook-oldalára is. Azok az értékelések a mai napig ott vannak, sem az állami vállalat, sem a német multi nem törölte őket és nem függesztette fel az értékelés lehetőségét.

A Debreceni Egyetem Facebook-oldalán egyébként úgy zajlik a kommunikáció, mintha mi sem történt volna: az oldal kezelői az intézménnyel kapcsolatos híreket tesznek ki – kivéve a Putyin kapcsán velük szemben megfogalmazott kritikákat. Ez a téma még reakció szintjén sem merül fel. Legalábbis hivatalosan. Az oldal adminisztrátorai ugyanis (a kedd hajnali állapotok szerint) bekapcsolva hagyták a felhasználói bejegyzések lehetőségét, így a – jelentős többségükben lesújtó – vélemények most ott érkeznek.

Látom, a hivatalos profilon megszüntették az értékelési lehetőséget. Határon túli magyarként azért levélben még küldhetek be értékelést?

Gyerekes sértődés!! Kommenteket, értékelést törölni!! Nem menekülhettek a sorsotoktól! Nem fogja a magyar nép tűrni a putyini s*ggny*lást!!

Komolyan gondolják, hogy az egyetemet érintő SÚLYOS kritikák kezelésének adekvát módja azok TÖRLÉSE? Egy egyetem, ami állam-, és jogtudományi, bölcsésztudományi, valamint gyermeknevelési és felnőttképzési karokat (is) magában foglal, hogyan hasalhat el ilyen rákosista múltat idéző módon a XXI. századi Magyarországon? Egy döntéshozó sem akad már, aki még a hallgatói, és kiváltképp az oktatói szemébe akarna nézni eztán?

Ha tudni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretné megtartani dolgozóit a válság idején is? Itt egy gyors megoldás

Szeretné megtartani dolgozóit a válság idején is? Itt egy gyors megoldás

Komoly problémákat talált a magyar Euronics áruházak üzemeltetőjénél a felügyelet

Komoly problémákat talált a magyar Euronics áruházak üzemeltetőjénél a felügyelet

Kórházszövetség: Jóval nagyobb nyomás nehezedik most a kórházakra, mint tavasszal

Kórházszövetség: Jóval nagyobb nyomás nehezedik most a kórházakra, mint tavasszal