szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Deutsche Telekom és a Huawei működésbe helyezte Európa első 5G kapcsolatát – most még csak kicsiben, de már működik. A 6 Ghz alatti kapcsolat mobilitást, széles területi és beltéri lefedettséget, multi-gigabites átviteli sebességet és milliszekundumnyi késleltetést tesz lehetővé.

Elkészült a Deutsche Telekom németországi 5G-hálózata: a DT berlini belvárosban található, kereskedelmi használatban lévő hálózatán éles üzembe helyezték az 5G-technológiát, amely másodpercenként több mint 2 gigabit sebességgel, és csupán 3 milliszekundumnyi késleltetéssel működik a 3,7 gigahertzes spektrumban. A vállalat közlése szerint a Huawei által gyártott berendezés megfelel az 5G New Radio (NR) 3GPP specifikációknak, a kereskedelmi üzembe helyezés az európai premiert jelenti és fontos mérföldkő az 5G globális fejlődése során.

A valós környezetben, Berlin belvárosában a Huawei berendezéseivel és szoftvereivel megvalósított kereskedelmi üzem az előzetes 5G-szabványokra épül. A szolgáltatáshoz szükséges specifikációkat 2017 decemberére véglegesítik. "Amint kidolgozzák a szabványokat, 2018-ban elvégezzük a teszteket, felkészülve a széles körű kereskedelmi üzembe helyezésre, valamint az eszközök széles körű bevezetésére, amint a gyártók elkészülnek a fejlesztéssel" – mondta Bruno Jacobfeuerborn, a DT műszaki vezérigazgató-helyettese.

Epekedni fog az 5G-s internet után, ha megmutatjuk, hogy mire jó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Húsz év alatt kiderült, hogy „bontani nagyon szeretnek a magyarok”

Húsz év alatt kiderült, hogy „bontani nagyon szeretnek a magyarok”

Pataky Attilának és Mészáros Lőrincnek is jutott a Szerencsejáték millióiból

Pataky Attilának és Mészáros Lőrincnek is jutott a Szerencsejáték millióiból

Olcsóbb Porsche villanyautó: itt a csak hátul hajtó új Taycan

Olcsóbb Porsche villanyautó: itt a csak hátul hajtó új Taycan