szerző:
hvg.hu

Apróságnak tűnik, de sokadjára kifezetten zavaró volt eddig, hogy az e-mailekben található címeket, telefonszámokat és egyéb kapcsolati adatokat nem linkelte a Gmail, így azt csak kimásolva lehetett használni. Mostantól ennek vége: egy érintésre működik az e-mail küldése és a telefonhívás indítása.

Mivel a világ egyik legnépszerűbb e-mail-szolgáltatása a Gmail, a felhasználók azt feltételezhetik róla (jogosan), hogy minden szempontból naprakész, és a trendeknek megfelelő friss fejlesztések mind megtalálhatók benne. Elvégre a fiókkal rendelkező "ügyfeleket" a lehető legteljesebb módon ki kell szolgálni, a Gmail használatát pedig kényelmessé kell tenni. Ennek ellenére a fejlesztők csak most készítettek el egy olyan funkciót, ami más levelzőknél már rég alapértelmezett képességnek számít.

A fejlesztők egy blogbejegyzésben jelentették be, hogy a rendszer mostantól képes felismerni a levélben található címeket, telefonszámokat és egyéb elérhetőségeket, ezeket pedig hivatkozássá tudja konvertálni. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy elég lesz csak rábökni a telefonszámot tartalmazó linkre, és máris adott a lehetőség a hívásra, vagy egy címre, és az automatikisan megnyílik a Google Mapsben.

©

Persze a kérdés jogos: miért csak most készítették el ezt a funkciót? Ezt nem tudni, az viszont biztos, hogy mostantól az asztali böngészős változat, valamint az androidos készülékeken, illetve iPhone-on és iPaden futtatható alkalmazás is így működik.

Ha máskor is tudni szeretne a Gmail újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!