szerző:
hvg.hu

Nem sok választotta el a Microsoftot attól, hogy az Apple Macjeihez hasonlóan csak egy gombbal kelljen ki-bejelentkezgetni az operációs rendszerbe. Aztán mégsem így lett – ezt már a vállalatalapító Bill Gates is bánja.

Érdekes "vallomást" tett Bill Gates, a Microsoft alapítója csütörtök délelőtt New Yorkban, a Bloomberg Global Business Forum egyik panelbeszélgetésén. Mint mondta, rendkívül sajnálja, hogy a felhasználóknak annyi kényelmetlenséget okozott a cég azzal, hogy a Windowsba beépítette a sokak által ismert Ctrl+Alt+Del kombinációt, amellyel bejelentkezni lehet, illetve a feladatkezelőt behozni a lefagyott programok kényszerített leállításához.

"Ha egy valamit megváltoztatnék, az biztosan ez lenne. Három helyett egy gombos bejelentkezést készítenénk" – mondta a CNN szerint.

Bill Gates néhány évvel korábban, még 2013-ban már beszélt erről a problémáról, akkor az IBM-et okolta a kényelmetlenségért. Mint mondta, szerettek volna egy külön gombot a bejelentkezéshez, de az IBM billentyűzetének készítője ebbe nem volt hajlandó belemenni, így maradt a háromgombos megoldás.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!