szerző:
hvg.hu

A Google és a HTC szokatlan üzletkötése után most az a kérdés, hogyan folytatják a tajvaniak? Feladják az okostelefonos üzletágat?

Egy nem szokványos üzletkötés híre járta be tegnap a netet: a Google embereket és licenchozzáférést vett (nem kis pénzért) a HTC-től – az ügylet részleteiről itt olvashatnak.

Hogy a Google célja mi volt, az egyértelmű: valóban saját telefont készítene, lévén azok a szakemberek kerültek hozzá, akik a Pixelen is dolgoztak. Jóval érdekesebb kérdés viszont, hogy mit jelent mindez a HTC-re nézve, netán elveszíti okostelefon-gyártó státusát?

©

Úgy tűnik, erről szó sincs, legalábbis a HTC máris csúcstelefonos terveket dédelget 2018-ra. Az üzletkötő felek közleményben tudatták, hogy a tajvani cég továbbra is folytatja márkás okostelefonokkal kapcsolatos üzletpolitikáját, amely lehetővé teszi a letisztult termékportfóliót, a nagyobb működési hatékonyságot és a pénzügyi rugalmasságot. A HTC továbbra is óriási mérnöki (szellemi) tehetséget birtokol, szakemberei már dolgoznak azon a csúcstelefonon, amely a HTC U11-et követi.

A hangsúly ezúttal a letisztult portfólión van, ami azt jelentheti – írja a Phone Arena –, hogy a HTC a legjobb és a legjövedelmezőbb tevékenységére fog fókuszálni, ez pedig tradicionálisan a csúcstelefon-gyártás. Ezzel együtt egyelőre kérdéses, mennyi a valós tartalom a bizakodó szavak mögött, és vajon valóban megmarad-e okostelefon-gyártóként a HTC 2018 után is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!