szerző:
hvg.hu

Egy egész stáb, külön irányítószoba, az előrendelések pontos követése, összehangolt munka a szállítókkal – minderre szükség volt ahhoz, hogy tegnap útjukra indulhassanak az első iPhone 8-ak.

A Buzzfed News jóvoltából került fel egy videó a YouTube-ra, amelyiken az látható, hogyan készültek az Apple-nél, illetve a szállító UPS-nél az új iPhone-ok első kiszállítására.

A menetrenden most sem változtatott az Apple: bemutatták az új iPhone-okat, már azon a héten pénteken megkezdődhetett az előrendelésük (Magyarországon ez kicsit másképp van), majd a következő pénteken, azaz tegnap elindulhatott az árusítás, illetve a kiszállítás az előrendelőkhöz. (Az iPhone X, azaz a jubileumi iPhone egy másik történet, ott mind az előrendelésre, mind a kiszállításra csak később kerül sor.)

Ez összességében nem is hangzik túl bonyolultnak, azonban óriási, komolyan összehangolt munkára volt szükség ahhoz, hogy minden zökkenőmentes legyen. Külön irányítószobában (mintha csak egy katonai főhadiszállás lenne), óriási televíziókból álló kivetítőn figyelték az Apple szakemberei az előrendelések globális alakulását, és tervezték meg a kiszállítás ütemezését.

©

A szállításra kerülő eszközök nagy száma miatt a UPS-nél is egy külön szobát biztosítottak az új iPhone-oknak, amelyek egyébként sok száz métert utaztak a futószalagokon. A telefonok egy része az App Store-okba, másik részül az előrendelőkhöz kerül.

Az új iPhone-ok érkezésére mindig tömegek várnak az Apple boltok előtt, azonban idén, mintha valamivel kisebb lett volna az érdeklődés. Ezt azzal magyarázzák, hogy sokan inkább az iPhone X-re vetettek szemet, arra várnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!