szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy egész stáb, külön irányítószoba, az előrendelések pontos követése, összehangolt munka a szállítókkal – minderre szükség volt ahhoz, hogy tegnap útjukra indulhassanak az első iPhone 8-ak.

A Buzzfed News jóvoltából került fel egy videó a YouTube-ra, amelyiken az látható, hogyan készültek az Apple-nél, illetve a szállító UPS-nél az új iPhone-ok első kiszállítására.

A menetrenden most sem változtatott az Apple: bemutatták az új iPhone-okat, már azon a héten pénteken megkezdődhetett az előrendelésük (Magyarországon ez kicsit másképp van), majd a következő pénteken, azaz tegnap elindulhatott az árusítás, illetve a kiszállítás az előrendelőkhöz. (Az iPhone X, azaz a jubileumi iPhone egy másik történet, ott mind az előrendelésre, mind a kiszállításra csak később kerül sor.)

Ez összességében nem is hangzik túl bonyolultnak, azonban óriási, komolyan összehangolt munkára volt szükség ahhoz, hogy minden zökkenőmentes legyen. Külön irányítószobában (mintha csak egy katonai főhadiszállás lenne), óriási televíziókból álló kivetítőn figyelték az Apple szakemberei az előrendelések globális alakulását, és tervezték meg a kiszállítás ütemezését.

©

A szállításra kerülő eszközök nagy száma miatt a UPS-nél is egy külön szobát biztosítottak az új iPhone-oknak, amelyek egyébként sok száz métert utaztak a futószalagokon. A telefonok egy része az App Store-okba, másik részül az előrendelőkhöz kerül.

Az új iPhone-ok érkezésére mindig tömegek várnak az Apple boltok előtt, azonban idén, mintha valamivel kisebb lett volna az érdeklődés. Ezt azzal magyarázzák, hogy sokan inkább az iPhone X-re vetettek szemet, arra várnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vissza akar térni Biden az Iránnal kötött atomalkuhoz

Vissza akar térni Biden az Iránnal kötött atomalkuhoz

Videó: Harmincöt kiló marihuánával a kocsijában bukott le egy férfi Kőbányán

Videó: Harmincöt kiló marihuánával a kocsijában bukott le egy férfi Kőbányán

Marabu Féknyúz: Szájer 2.

Marabu Féknyúz: Szájer 2.