szerző:
hvg.hu

Hogy kiderítsék, mennyire ellenálló az iPhone 8, alávetették a szokott megpróbáltatásoknak: karcolták elöl és hátul, égették a kijelzőjét, és persze hajlították is rendesen.

A népszerű, csúcskészülékeket kínzó JerryRigEverything YouTube-csatornára a legújabb zászlóshajó, az iPhone 8 tortúratesztje is felkerült. A telefon már a karcolásteszteken is jól szerepelt, a kijelzőn 6-os szintnél látszott az első nyom, ez megegyezik a legmenőbb telefonoknál tapasztaltakkal, például a Galaxy Note8-éval. Ez lényegében azt jelenti, hogy a kijelzőt nem fogja könnyen megkarcolni a zsebben lévő kulcs vagy aprópénz, már ha zsebre vágnák a telefont.

A hátoldalon lévő Apple-logót üveg borítja, és mint kiderült, védve van a véletlen maszatolódásoktól. A hátsó kamera borításához zafírt használtak, itt is a 6-os értéknél jelent meg az első karcolásnyom, ami arra a következtetésre juttatta a tesztelőt, hogy valamilyen másféle anyagot is keverhettek hozzá, a tisztán zafírvédelemnél ugyanis (más eszközök esetében) 8-asnál tűntek fel az első jelek. Bár nem volt gond a fém oldalaknál sem, a kaparás hatására azért lejött a festék, így a tesztelő nem ajánlja azt – az egyébként meglehetősen extrémnek tűnő esetet –, hogy borotvát vagy éles kést tegyünk ugyanabba a zsebükbe, ahol az iPhone is van.

Következett az égetés: az IPS retina display 10 másodperc után reagált az extrém hőhatásra, jó pár pixel eltűnt. Viszont a hőhatás megszűnte, illetve a pixelek lehűlése után minden helyreállt. (A tesztelő külön is felhívja a figyelmet arra, hogy ezt senki se akarja maga is kipróbálni.)

©

Az iPhone 6s Plus Achilles-sarkának bizonyult hajlítástesztnél is igen jól szerepelt az iPhone 8, sem az előlapján, sem a hátoldalán nem vált el az üveg, még nagy erők hatására sem. A tesztelő külön is kiemeli, hogy összességében is nagyon figyelt az Apple az apró részletekre.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Beléptetőkapukat fognak szerelni a 4-es metró több állomására

Beléptetőkapukat fognak szerelni a 4-es metró több állomására

Lassan is lehet csúnyán balesetezni: komótos gőzmozdony préselt össze egy Mercedest

Lassan is lehet csúnyán balesetezni: komótos gőzmozdony préselt össze egy Mercedest

Szaúdi ügyészség: túladagolt kábítóinjekcióba halt bele Dzsamál Hasogdzsi

Szaúdi ügyészség: túladagolt kábítóinjekcióba halt bele Dzsamál Hasogdzsi

Végre eljut a Disturbed Magyarországra

Végre eljut a Disturbed Magyarországra

Magánügyeket intéz a dolgozó céges netről? Erre érdemes figyelni, hogy ne legyen baj

Magánügyeket intéz a dolgozó céges netről? Erre érdemes figyelni, hogy ne legyen baj

Zala megyét már beborította a hó – fotók

Zala megyét már beborította a hó – fotók