szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha beválik az újítás, hamarosan mindenki kétszer olyan hosszú posztokat írhat a Twitteren, egyeseknél már most 280 karakterre nőtt a limit.

Korábban már olyan pletyka is akadt, hogy az eddigi 140 karakterről 10 ezerre (!) emelkedik a bejegyzések korlátozása a Twitteren. Ez radikális váltás lett volna, a szándék viszont komoly volt, közel is állt a döntéshez a Twitter, ezt a Verge a cégtől származó információkra hivatkozva állítja. Végül más irányt vett a történet, a cég bejelentette: mostantól tényleg tesztelnek egy ilyen megoldást, de „csak” duplázzák az eddigi limitet, vagyis 280 karakteres korlátot terveznek.

Néhány szerencsés felhasználónál már meg is jelent az új, 280 karakteres lehetőség. Korábban a 160 karakteres sms-ek mintájára döntöttek a Twitternél a korlátozás mellett, és ez is lett a közösségi oldal sikerének kulcsa – a Twitter is ennyit képzelt el, de 20 karaktert levontak a felhasználónevek által elfoglalt hely miatt.

Igen ám, de pont az angol nyelvet használó országokban és legszívesebben angolul tweetelő felhasználók körében lett népszerű a Twitter. Ezen a nyelven pedig sokkal nehezebb 140 karakterben kifejeznie magát az embernek, mint mondjuk japánul. Ezt a két nyelvet össze is hasonlították.

©

Kiderült, hogy az angol nyelvű bejegyzések 9 százaléka betűre pontosan kihasználja a 140 karakteres lehetőséget, tehát lenne igény a bővítésre. Ugyanez az arány a japán bejegyzéseknél mindössze 0,4 százalék, és hasonló a helyzet a kínaiaknál és a koreaiaknál. Ezzel szemben az angol mellett a francia, spanyol és portugál nyelven tweetelőknél is tapasztalták, hogy túl kevés lehet a 140 karakter.

©

Ha szeretne értesülni arról, hogy a Twitteren mikor írhat bárki 280 karakteres bejegyzéseket, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mikulástroli és Fénytroli is járja idén Budapestet

Mikulástroli és Fénytroli is járja idén Budapestet

Szándékosan gázoltak el szemtészállítókat, akik egy boltban kerestek menedéket

Szándékosan gázoltak el szemtészállítókat, akik egy boltban kerestek menedéket

Harminc évvel ezelőtt egyáltalán nem számoltunk a posztdemokrácia megjelenésével

Harminc évvel ezelőtt egyáltalán nem számoltunk a posztdemokrácia megjelenésével