szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Használható sebességű mobilnettel turbózta fel ikonikus telefonjának idén tavaszi verzióját a Nokia (telefonokat gyártó HMD). És egy kicsit változtattak a kinézeten is.

Amikor hosszú várakozás után márciusban végre kezünkbe vehettük az új Nokia 3310-est, arra a megállapításra jutottunk, hogy elég buta, de nem elég régi. Főleg az előbb változtatott most a finn gyártó, de egy kicsit a külcsínhez is hozzányúltak.

Mivel a készüléken van mobilos böngészéshez elég jól használható Opera Mini, így valóban ki lehet használni a Nokia 3310 3G készülék nevében foglalt előnyét. Persze továbbra sem lesz kényelmes egy órán át ezen olvasni az online tartalmakat – már csak a képernyő mérete miatt sem –, de gyors tájékozódásra vagy egy-két cikk elolvasására teljesen használható lesz az új Nokia 3310-es. Viszont a valamit valamiért elve természetesen érvényesül: a tavaszi újrakiadásnál 22 órásnak ígért telefonhasználati idő lecsökkent, a mostani, 3G-s modellnél már csak 6,5 órányi aktív üzemidőről beszél a gyártó. A készenléti időt 25-27 naposnak mondják.

A tavaszi verzióhoz képest a Nokia 3310 3G-t újtatervezték egy kicsit ergonómiailag, a gyártó ígérete szerint kellemesebb fogást biztosít, és nagyobb gombközei kényelmesebbé teszik a tárcsázást és a gépelést is.

A telefon(ok) nevezéktana így egy kissé zavaros. Van ugye a régi, eredeti Nokia 3310 – amelyikről szép emlékek és remek mémek őrzik, hogy a mobiltelefonok Chuck Norrisa –, és van az új Nokia 3310. A tavaszi "új" – ami Nokia 3310 (2017) néven is futott eddig, de ez persze most már két modellre is igaz – viszont most már régi, mivel itt van az őszi új.

Ami biztos, a (legújabb) Nokia 3310 3G ára itthon 22 ezer forint.

Ha máskor is tudni szeretne az érdekes új telefonokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!