szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mintha csak egy robotporszívót és egy GoPro kamerát kereszteztek volna, olyan az alábbi újdonság. Akváriumok számára tervezték.

A Kickstarteren gyűjti az előrendeléseket a MOAI nevű robot, amelyik elsősorban az akváriumok tisztítására szolgál (megakadályozza, hogy az algák lerakódjanak az üvegen), de emellett szorgosan figyeli a vízi életet. Nemhogy a kitűzött cél, de annak már több mint a háromszorosa összejött az előrendelésekből, ami jelzi, van igény egy ilyen szerkezetre.

©

A MOAI, mint említettük, nemcsak tisztán tartja a halak otthonát, hanem lehetőséget kínál arra, hogy a felhasználó folyamatosan figyelje (wifin keresztül), mi történik az akvárium belsejében, úgy is mondhatnánk, 24 órában folyamatosan streamelik neki az akváriumon belül történteket. A kis roboton ugyanis egy 1080p-s 120 fok látószögű kamera is található. A felvételek a kapcsolódó app segítségével jelenik meg az okostelefon kijelzőjén, gyönyörű HD látvány formájában. Bármikor pillanatképeket is lehet készíteni, amelyek megoszthatók az ismerősökkel. Egy feltöltéssel fél óráig tevékenykedik a robot, majd automatikusan visszatér a töltőjére.

A mostani szerkezet, kétévnyi fejlesztés után már a nyolcadik változat. A korai előrendelők 199 dollárért (körülbelül 53 ezer forintért) kaphatják meg a MOAI-t jövő májusban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet magyar képviselője szerint még mindig alacsony a klímatudatosság

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet magyar képviselője szerint még mindig alacsony a klímatudatosság

Öt éven belül 10 000 műholdat lőne fel Kína

Öt éven belül 10 000 műholdat lőne fel Kína

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen