szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bárki nevét felviszi a Marsra a NASA májusban útnak induló InSight Mars-járóján. Aki szeretné feljuttatni a nevét, az jobb, ha minél előbb kitölti az erre szolgáló űrlapot.

A NASA honlapján lévő, erre a célra létrehozott űrlapon bárki megadhatja nevét: előbb a keresztnevet (first name), majd a vezetéknevet kell megadni, azután a legördülő listából kiválasztani Magyarországot (Hungary). A postai irányítószám (postal code) kitöltése nem kötelező, ahogy az e-mail-cím megadása is opcionális. Amint megvan az adatokkal, kattintson az I'm not a robot melletti fehér négyzetbe, és amikor megjelenik a zöld pipa, a Send gombbal küldje be személyes kérelmét. Ezután megkapja beszállókártyáját, melyet letölthet, vagy a jobb felső sarokban lévő borítékos gombbal levélben is elküldhet magának.

A neveket mikrochipen viszi fel magával a Mars-járó a vörös bolygóra, ahova a tervek szerint 2018 novemberében érkezik meg. 2015-ben már több mint 825 ezren adták meg nevüket, ezért most egy második mikrochipre kerülnek fel az újonnan jelentkezők nevei. Az új chipen a cikkünk megjelenésének időpontjában aktuális adatok szerint ötezer magyar neve már biztosan rajta lesz.

Az InSight tudományos műszerekkel fogja vizsgálni a Marsot – az űrhajó felszereléséről és küldetésének céljáról ide kattintva olvashat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egészségügyi ellátás külföldön, egyetemistaként – erre kell odafigyelni

Egészségügyi ellátás külföldön, egyetemistaként – erre kell odafigyelni

Több mint félmillióan kapták el a koronavírust világszerte egyetlen nap alatt

Több mint félmillióan kapták el a koronavírust világszerte egyetlen nap alatt

Radar360: Orbán a valóságban és filmen is Németország fókuszában

Radar360: Orbán a valóságban és filmen is Németország fókuszában