szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Livlia néven indult el a legújabb hazai ingatlankereső weboldal. A szájt aligha fogja két hét alatt fejére állítani a piacot, de néhány hónap alatt azért már van erre esélye: megéri rajta körbenézni, érdekes dolgokkal pezsdíti fel az albérletes és lakásvásárlós világot. Hova érdemes költözni, ha közel kell legyen a gyerek iskolája, a barátok és a munkahely – egyszerre? Azt ígérik, rendszerükben erre is könnyen meg lehet találni a választ.

Egy minőségfókuszú, személyes, algoritmizált ingatlanportálként határozza meg magát a napokban élesített Livlia. A minőséget egy pontrendszerrel érik el: a feltöltés után rendszer egy pontszámot társít az adott hirdetéshez, amely egyrészt annak minőségi tényezőiből (adatgazdagság), másrészt ingatlanirodai referensek által adott értékelésekből, melyekbe a felhasználók visszajelzései is beleszámítanak. Keresői oldalról ennek leginkább szembetűnő jele, hogy más oldalakkal ellentétben egy keresés után a találatok megjelenítési sorrendjét nem az határozza meg, hogy ki fizet többet ingatlanja kiemeléséért, hanem az imént bemutatott módon kalkulált minőségi pontszám.

Az oldal további érdekessége, hogy a hirdetők által beadott leírásokat a Livlia rendszerének folyamatosan tanuló algoritmusa további lényeges adatokkal egészíti ki. Például releváns, pontos környezeti információkkal arról, hogy hol van a legközelebbi kisbolt, posta, étterem vagy éppen iskola. A rendszer emellett feljavítja a beadott fotók képminőségét is.

©

Kiemelnénk az oldal életszerűségét is: a Livlia színkódos rendszerében kiválaszthatjuk, hogy egyedülállóknak, pároknak, diákoknak, családoknak vagy befektetőknek való ingatlant keresünk, de például alapszempont lehet az is, ha kisállattal szeretnénk költözni.

Mindemellett persze alap a térképes keresés, szükséges pluszként pedig letisztult, minőségi megjelenést kapott az oldal, melyen néhány nap után már 1800-nál is több hirdetés van.

Ha máskor is tudni szeretne érdekes új weboldalakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!