szerző:
hvg.hu

Van egy weboldal, amelyik csak akkor fedi fel a mondanivalóját, ha lemondunk a netkapcsolatról.

Ahhoz, hogy lássuk egy weboldal tartalmát, internetkapcsolatra van szükség, ezzel nincs mit vitatkozni. Van azonban egy olyan oldal (Offline only), amelyik valójában csak akkor tárul a felhasználók elé, ha azok eszköze offline állapotba kerül.

©

Szóval, aki kíváncsi, kapcsolja ki a wifijét, és üsse be a böngészőjébe az oldal ULR-jét. Míg korábban (online állapotban) csak azt láthattuk, hogy offline kell lennünk, most egy hosszabb, angol nyelvű szöveg kerül elénk. Ebben arról van szó, hogy valójában akkor leszünk produktívak, ha offline vagyunk (ez természetesen nem azokra vonatkozik, akiknek a munkájukhoz elengedhetetlen a net), és nem zavar az internet, nem hagy kalandozni mindenfelé. Hiszen ha csak egyetlen kérdésre is rákeresünk a Google-ban vagy a Wikipédián, máris sokfelé eljutunk, nem tudjuk abbahagyni a netezést. Az internet jóvoltából rengeteg tartalmat fogyasztunk, de csak ritkán összpontosítunk valóban arra, amit nézünk.

Az oldal mondanivalója tényleg elgondolkodtató (hány netes cikk elolvasása maradt félbe, mert egy link máshova vitt el), szóval időnként valóban érdemes kis időre megszabadulni az internettől, és az offline tartalmakra koncentrálni. Van belőlük is bőven.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!