szerző:
hvg.hu

Az alábbi Chrome-bővítmény lehetővé teszi, hogy percre pontosan tudjuk, mikor is nézte meg címzettünk azt az e-mailt, amelyet a Gmail szolgáltatással küldtünk neki.

Korábban már mutattunk egy bővítményt, amelyikkel figyelhettük, hogy elolvasták-e (pontosabban megnyitották-e) elektronikus levelünket. Hasonló célra szolgál, azonban jóval sokoldalúbb ennél a Free Email Tracker nevű Chrome-bővítmény.

A letöltése után egy új ikon jelenik meg egyrészt balra az Elküldött levelek mellett, másrészt alul, az Új üzenet ablakban. A levéltörzsben pedig ott lesz a levél végén a Sent with Free Email Tracker felirat, ezt azonban bármikor törölhetjük. Az sem kötelező, hogy használjuk a levélkövetést, leállíthatjuk, ha az említett ikonra kattintunk, illetve ugyanígy aktiválhatjuk újra.

©

Amikor a címzettünk megnyitja a levelünket, alul egy kis ablak jelenik meg, mutatva az aktivitást és a kapcsolódó e-mail-címet. Az elküldött levelek listájánál is sötétszürkére vált a levél melletti ikon, és ha ráállunk az egérrel, láthatjuk, hogy pontosan mikor nyitották meg, és mikor olvasták el utoljára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonlóan hasznos szoftverekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!