szerző:
hvg.hu

A Kickstarteren gyűjtenek egy olyan retró fényképezőgépre, amely nagyon hasonlít a régi klasszikusra, de jó minőségű digitális fotókat készít.

A YASHICA márkanév jól cseng a profi fotósok körében, főleg a régi motorosoknál, hiszen az 1949-ben alapított japán cég ikonikus fényképezőgépeket készített. Most egy kísérleti projekttel állt elő, így nem is dobta egyből piacra, hanem a Kickstarteren gyűjti rá a pénzt. A digiFilm nevű masina a régi fényképezőgépek érzését hozza, de modern belsővel, hiszen csak 2 ceruzaelem és egy digitális “filmtekercs” kell bele.

©

Természetesen ezt nem kell előhívni, nem is filmtekercs, csak az alakja pont olyan, mint a régi filmeké, egyébként pedig SD-kártya található benne. A 14 megapixeles kamerával kiváló minőségű fotók készíthetők, ráadásul más-más stílusban, attól függően, hogy melyik “filmtekercs” kerül bele: van modern és régies hatású képeket készítő film, ahogy fekete-fehér is, illetve olyan is, amit kifejezetten Instagramra ajánlanak – nem filterek, hanem a négyzetes megjelenés miatt

Cikkünk írásakor a digiFilm legolcsóbb ajánlata Magyarországra szállítással 1208 Hongkongi dollár (kb. 40 ezer forint), amelyhez 3 különböző stílusú filmtekercs is tartozik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!