szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A YouTube-videók természetesen kommentelhetők, de csak a videó alatt és ott is csak az egész klipre vonatkozóan. Az alábbi szolgáltatás viszont lehetővé teszi, hogy a videó bármelyik részére „ráírjuk” mondandónkat vagy emojit biggyesszünk rá. Ráadásul nemcsak YouTube-videók jöhetnek szóba, hanem szinte valamennyi videós szolgáltatás.

Ha egy videó egy adott részéhez szeretnénk kommentet fűzni, és ezt másokkal is megosztanánk, akkor ott a helyünk az aech oldalon. A szolgáltatás használatához be kell lépnünk, ehhez Facebook- vagy Twitter-hozzáférésünket használhatjuk.

A főoldalon megnézhetjük a mások által kommentelt és nyilvánossá tett videókat (ezek között szavak, tagek alapján keresgélhetünk is). Ezeket a videókat mi is elláthatjuk megjegyzésekkel. Kattintsunk rá a kiválasztott klipre, majd a kiszemelt pillanatban állítsuk le, és írjuk rá, amit akarunk vagy válasszunk hozzá emojit.

Persze nem csak ezek közül a videók közül választhatunk, lehetőség van általunk favorizált videót is kommentelni. Hogy ezt megtaláljuk, kattintsunk jobbra fent a New Post lehetőségre, és ekkor akár fel is tölthetünk (saját) videót, akár megadott URL alapján fogja megkeresni a szolgáltatás. A aech nem válogatós, szinte valamennyi videós szolgáltatást támogatja.

©

Miután beírtuk az URL-t, megjelenik a videó, amelyből most akár részeket is elkülöníthetünk, majd a Save-re kattintva jutunk a kommentelő ablakba. Ha nyilvános marad a videó, bárki megnézheti majd, hogy a klip melyik pillanatához fűztünk megjegyzést, akár a videón (balra), akár csak szövegesen (jobbra), és persze mi is látjuk mások megjegyzéseit, hangulatjeleit.

Priváttá is tehetjük a videót, ekkor egy „squadot” kell készíteni, és meghívót küldeni a tagoknak. Ezután már csak a csoport tagjai tudják kommentelni ezt a videót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!