szerző:
hvg.hu

A YouTube-videók természetesen kommentelhetők, de csak a videó alatt és ott is csak az egész klipre vonatkozóan. Az alábbi szolgáltatás viszont lehetővé teszi, hogy a videó bármelyik részére „ráírjuk” mondandónkat vagy emojit biggyesszünk rá. Ráadásul nemcsak YouTube-videók jöhetnek szóba, hanem szinte valamennyi videós szolgáltatás.

Ha egy videó egy adott részéhez szeretnénk kommentet fűzni, és ezt másokkal is megosztanánk, akkor ott a helyünk az aech oldalon. A szolgáltatás használatához be kell lépnünk, ehhez Facebook- vagy Twitter-hozzáférésünket használhatjuk.

A főoldalon megnézhetjük a mások által kommentelt és nyilvánossá tett videókat (ezek között szavak, tagek alapján keresgélhetünk is). Ezeket a videókat mi is elláthatjuk megjegyzésekkel. Kattintsunk rá a kiválasztott klipre, majd a kiszemelt pillanatban állítsuk le, és írjuk rá, amit akarunk vagy válasszunk hozzá emojit.

Persze nem csak ezek közül a videók közül választhatunk, lehetőség van általunk favorizált videót is kommentelni. Hogy ezt megtaláljuk, kattintsunk jobbra fent a New Post lehetőségre, és ekkor akár fel is tölthetünk (saját) videót, akár megadott URL alapján fogja megkeresni a szolgáltatás. A aech nem válogatós, szinte valamennyi videós szolgáltatást támogatja.

©

Miután beírtuk az URL-t, megjelenik a videó, amelyből most akár részeket is elkülöníthetünk, majd a Save-re kattintva jutunk a kommentelő ablakba. Ha nyilvános marad a videó, bárki megnézheti majd, hogy a klip melyik pillanatához fűztünk megjegyzést, akár a videón (balra), akár csak szövegesen (jobbra), és persze mi is látjuk mások megjegyzéseit, hangulatjeleit.

Priváttá is tehetjük a videót, ekkor egy „squadot” kell készíteni, és meghívót küldeni a tagoknak. Ezután már csak a csoport tagjai tudják kommentelni ezt a videót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A helyes magyarságról - válasz TGM-nek

A helyes magyarságról - válasz TGM-nek

Katona-dolog: felvállalta a Népszabadság bezárását, a posta topmenedzsere lett

Katona-dolog: felvállalta a Népszabadság bezárását, a posta topmenedzsere lett

Meghalt egy fiatal focista

Meghalt egy fiatal focista

Kanye Westék magántűzoltókkal oltatták el a tüzet a malibuli házuknál

Kanye Westék magántűzoltókkal oltatták el a tüzet a malibuli házuknál

Nem kapott új jelszót, bombát küldött a BitCoin-cégnek egy svéd férfi

Nem kapott új jelszót, bombát küldött a BitCoin-cégnek egy svéd férfi

Feladta magát a férfi, aki megverte a Madách Színház színészét

Feladta magát a férfi, aki megverte a Madách Színház színészét