szerző:
hvg.hu

Most már biztos nem tekint felesleges beruházásként Apple okosórájára az az amerikai férfi, aki ennek az eszköznek köszönheti az életét.

Akik csak úri huncutságnak tartják az okosórákat, azoknak jó ellenérv lehet egy 28 éves brooklyni férfi esete, akinek az mentette meg az életét, hogy egy Apple Watch volt a csuklóján (erről egyébként a Twitteren is beszámolt). A Heart Watch alkalmazás ugyanis arra figyelmeztette, hogy túl magas a nyugalmi pulzusszáma.

A szokatlan pulzusszámhoz egyéb tünetek is társultak, ezért a férfi felhívta az orvosát. Azonnal kórházba került, ahol a CT-vizsgálaton vérrögöket találtak az ereiben. Gyógyszereket kapott, így megmenekült a végzetes tüdőembóliától.

©

Persze nem csupán az Apple Watch képes ilyesfajta mérésre és figyelmeztetésre, több hasonló esetet feljegyeztek már más okosórákkal. Olyannyira, hogy néhány helyen az egészségügyi szakemberek már kifejezettem ajánlják a viselését, ugyanis a segítségükkel egyszerűen nyomon követhető a sokat eláruló nyugalmi pulzusszám.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!