szerző:
hvg.hu

Miközben folyamatosan perli a Qualcomm az Apple-t, a chipgyártó cég vezérigazgatója már a jövőbeni remek kapcsolatokról beszél.

Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Kínában is betiltatná az iPhone-ok árusítását a Qualcomm, sőt az Egyesült Királyságban is perben áll az almás céggel – ez tényleg nem mondható jó viszonynak. Ezért is meglepőek (illetve akár bíztatónak is mondhatók) Steve Mollenhopf Qualcomm-vezér szavai, aki egy nemrégiben lezajlott konferencián elmondta, cége hatékonyan tudja kezelni az ilyesfajta vitákat, bízik abban, hogy az Apple-kérdés is rendeződik, és a két cég együtt fog működni.

A Qualcomm azt állítja, hogy az Apple fizetés nélkül használja az ő technológiáit, amelyek nélkül sem az iPhone, sem a többi iOS-es eszköz nem volna olyan jó, mint amilyen. A chipgyártó szerint a cupertinóiak megsértenek hat olyan szabadalmat is, amelyek az akkumulátor élettartamának optimizálásához kapcsolódnak.

Mollenhopf mindenesetre úgy gondolja, hogy az Apple-nek ki kellene találnia, mennyit hajlandó áldozni az említett technológiák további használatára. Azt is hangsúlyozta, hogy a Qualcomm és az Apple igen erős termékkapcsolatban állnak, és ezért is hiszi, hogy végül megoldják majd a vitás kérdéseket, és elkezdhetnek együttműködni egyszer, valamikor a jövőben. Ennél pontosabb dátumot azonban nem említett a vezérigazgató.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!