szerző:
hvg.hu

Ha mindenáron akar, készülékvásárlással együtt éppen fogadhat hűséget az előfizető a Telenornál, de alapvetően minden tarifánál eltörlik az eddig már-már kötelező vállalást.

A Telenor idén májusban vezette be azokat a korlátlan adatforgalmat kínáló Hello Data díjcsomagokat, melyeket már eleve a hűségszerződés kötöttségei nélkül találtak ki. Az eddig meglévő, többi díjcsomag esetén bár az október 24-én életbe lépő jogszabály-módosítás ugyan lehetőséget adna 12 hónapos hűségidő meghatározására, a Telenor úgy döntött, hogy keddtől új szerződéskütéskor az összes lakossági díjcsomagjánál eltörli a hűségidőt. Csak abban az esetben kérnek hűségszerződést, ha az ügyfél készüléket is vásárol: ekkor 24 hónapról van szó.

A jogszabály-változással összhangban szintén változik a szolgáltatófüggetlenítés módja: a szerződés lejártát követően díjmentesen függetlenítik a telenoros szerződéssel együtt vásárolt készülékeit. A hálózat-függetlenítést a Telenor üzlethálózatában igényelhetik mind a lakossági, mind az üzleti ügyfeleink. A szolgáltató tájékoztatása szerint szakemberei egy rövid ellenőrzést követően még a helyszínen elvégzik a függetlenítést, amely jellemzően pár percen belül megtörténik, míg egyes gyártók készülékei esetében ez hosszabb időszakot is igénybe vehet.

A Magyar Telekom korábban már bejelentette, hogy náluk pár gombnyomással függetleníthetők a Telekom mobiljai, az újaknál pedig még erre sincs szükség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló változáskról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!