szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Firefox és a Chrome is annak köszönhette sikerét, hogy harmadik fél által fejlesztett bővítményekkel jelentősen fel lehet turbózni a böngészőt. Most egy ugyanilyen lehetőséget élesített a Google, mégpedig a Gmail levelezőrendszerhez.

Az elmúlt években számos olyan bővítményt készítettek a különböző cégek fejlesztői, amit kifejezetten a Gmailben történő munka hatékonyabbá tételére hoztak létre. Ezek használata azonban nem mindig volt kényelmes: attól függetlenül, hogy telepítettük az egyik gépen, más eszközön nem tudtuk őket használni.

A Google-nél is észlelték a jelenséget, és már tavasz óta tesztelték azt az újítást, amit most minden felhasználó Gmail-fiókjánál aktiváltak. A jobb felső sarokban található kis fogaskerékre kattintva, a legördülő menüben mostantól egy plusz menüpont is látható: a Bővítmények beszerzése.

©

Az ezen keresztül telepített bővítmények minden olyan eszközön "dolgoznak", ahol be vagyunk lépve a fiókunkkal, a számítógépes Gmail felületén és az androidos alkalmazásban is.

A lehetőség megnyitásával egyidőben tíz bővítményt is bemutattak, ezek elsősorban üzleti célú kiegészítők. Az Asana például megkönnyíti a munkaszervezést, a Dialpad segítségével pedig egyszerre kezelhetjük a Gmailben a hívásokat és üzeneteket.

A Google még márciusban arról beszélt, jó néhány külső fejlesztővel dolgozik együtt, hogy még több bővítmény készüljön a Gmail számára. Mindez azt jelenti, hogy hamarosan a jelenleginél jóval szélesebb körnek szánt kiegészítők is érkezhetnek.

Ha máskor is tudni szeretne a Gmail újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel ezer ember halt meg egy nap alatt koronavírusban Olaszországban

Közel ezer ember halt meg egy nap alatt koronavírusban Olaszországban

Miből sütjük a kenyeret a következő évtizedekben?

Miből sütjük a kenyeret a következő évtizedekben?

A Volkswagennél már készülnek: jöhet a milliárdos bírság

A Volkswagennél már készülnek: jöhet a milliárdos bírság