szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nincs vége a növekedésnek: egyre több időt töltünk az okostelefonos alkalmazásokkal, és egyre többet költünk rájuk.

Új rekordokat érnek el az okostelefonos alkalmazások, mind a letöltések számát, mind a velük töltött időt illetően – derül ki az App Annie felméréséből, amelyben a harmadik negyedévet vizsgálta. A felmérésbe a Google Playt és az App Store-t vonták be.

2017 utolsó előtti negyedévében az androidosok összességében közel 325 milliárd órát töltöttek el mobil appok társaságában (és ebben a kínaiak nincsenek benne), ami 40 százalékkal több volt, mint 2016 hasonló időszakában. Az iOS-esek és az androidosok együttesen 26 milliárd appot töltöttek le július eleje és szeptember vége között – ez nyolcszázalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakát tekintve.

©

Ugyancsak figyelemre méltó az az összeg, amelyet a felhasználók alkalmazásokra költenek: a növekedés itt 28 százalékos volt. Számszerűsítve: a harmadik negyedévben a felhasználók 17 milliárd dollárt fizettek ki appokért, illetve alkalmazáson belüli vásárlások keretében. A letöltésbeli és az apphasználatban tapasztalható szignifikáns növekedés arra utal, hogy a mobilos alkalmazások egyre fontosabb szerepet töltenek be az emberek mindennapi életében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kásler: komplexen védekezik Magyarország a koronavírus ellen

Kásler: komplexen védekezik Magyarország a koronavírus ellen

Orvostanhallgatók BM-járművekkel mennek tesztelni, hogy bírják az iramot

Orvostanhallgatók BM-járművekkel mennek tesztelni, hogy bírják az iramot

Az elnökön kívül adócsökkentésről, varázsgombáról és sok másról is voksolnak az USA-ban

Az elnökön kívül adócsökkentésről, varázsgombáról és sok másról is voksolnak az USA-ban