szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elkészült az első magyar városnéző okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségével nyomon lehet követni a filmezés aktív jelenlétét Budapesten.

A [email protected] Film Destination Budapest nevű, iPhone-ra és androidos készülékekre is letölthető alkalmazás a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikaiés Automatizálási Kutatóintézet és a Film Destination nevű filmturisztikai kreatív csapat együttes fejlesztéseként született.

©

Az ingyenes, angol-magyar nyelvű alkalmazás a hazai filmgyártás hagyományaira támaszkodva az eddigi legteljesebb mozgókép-tematikájú turisztikai útmutató Budapestről, amely a Magyarországon dolgozó filmeseknek és az országban megforduló filmturistáknak is ínyencség. De talán a budapestieknek is érdekes élmény egyes helyszíneken felidézni a forgatási helyszínek egyedi varázsát és a különböző, Budapesten megfilmesített világvárosok hangulatát.

A fejlesztők ígérete szerint folyamatosan bővülő alkalmazásban jelenleg több mint 70 filmhelyszín, valamint 20 olyan város található, amelyet Budapest "alakított" nemzetközi produkciókban. Mindezek mellett filmbarát éttermek, szállodák, boltok gyűjteménye is megtalálható a virtuális valóság bevonására is képes új alkalmazásban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!