szerző:
hvg.hu

Netkapcsolat nélküli fájlküldést lehetővé tévő megoldáson dolgozik a Google. Először alkalmazás formájában jön majd, de szinte biztosak vagyunk benne, hogy az Android operációs rendszer szerves része lesz.

Files Go – ez a neve annak az alkalmazásnak, amit a Google listázott ugyan a Google Play alkalmazásboltban, de még nem jelentetett meg. Képernyőképek és információk viszont így is kiszivárogtak róla, ezek alapján egy fájlküldő alkalmazásról van szó, amely netkapcsolat nélkül is használható, és nagyon kényelmessé teszi a folyamatot.

Küldési szándék esetén ugyanis egy térképen mutatja a Files Go révén szintén elérhető mobilokat, majd a megfelelőeket kiválasztva el lehet azoknak küldeni a fotókat, videókat, dokumentumokat stb. Mindezt gyorsan ígéri az app, természetesen Bluetooth-on keresztül.

©

A szolgáltatás nagyon hasonlít az Apple mobiljain, tabletjein és számítógépein évek óta bizonyító AirDrop technológiájára, amit az iPhone-osok nagyon szeretnek, így vélhetően Androidon is siker lesz.

Az AirDropnál viszont kicsit többet nyújtana az app, ha már hozzáférése van a mobilon tárolt fájlokhoz: a „Storage” gombra kattintva mutatja a szabad tárhelyet, és listázza a memóriát feleslegesen foglaló, törölhető fájlokat is, illetve a törölhető appokat és duplikált tartalmakat is törlésre ajánlja.

©

A „Files” mappájában külön átnézhetők lesznek majd az androidos eszközön tárolt fotóink, videóink és hanganyagaink, illetve kategorizálja is őket (kamerával készült fotók, képernyőképek, chaten kapott képek, stb.).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!