szerző:
hvg.hu

Felkészülhetünk arra, hogy mostantól majd egymás után érkeznek azok az appok, amelyek a „notch” eltakarására hivatottak a jubileumi iPhone-ban.

Az iPhone X talán legjellegzetesebb vonása az előlapon látható fekete bevágás, a notch, amely érzékelőket rejt. A napokban már mutattunk egy appot, amelyik eltünteti ezt a zavaró elemet: az iPhone-oknál megszokott látványúvá alakítja a kijelzőt.

Nem kellett túl sokáig várni a folytatásra, egy hasonló alkalmazás landolt a minap az App Store-ban, a Notch Remover. Jóváhagyta az Apple, annak ellenére, hogy korábban kifejezetten kérte a fejlesztőket, hogy ne takarják el ezt a bevágást.

©

Nagy különbség nincs a Notcho és a Notch Remover között, ugyanazon az elven alapszanak, egy fekete sávval takarják le a háttérképeken a notchot. Illetve egy kis eltérés azért van: amíg a Notcho ingyenes, addig a Notch Removerért 0,99 dollárt kérnek, bár mi ez a pénz az iPhone X ezer dolláros árához képest.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!