szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új (és a régebbi) iPhone-ok egyelőre csak az Apple-nek hoztak egy remek harmadik negyedévet. A készülékek összeszerelője viszont hosszú évek óta a legkevesebb profitot vághatta zsebre ugyanezen időszakban.

Miközben szinte számolatlanul ömlik a pénz az Apple-höz, és jelentős bevétel-növekedést könyvelhettek el az év harmadik negyedében, addig a készülékeket konkrétan gyártó tajvani tech-óriás, a Foxconn (hivatalosan: Hon Hai Precision Industry Co.) nem igazán boldog harmadik negyedéves eredményeivel.

A héten nyilvánosságra hozott adatok szerint a cég profitja 39,3 százalékkal esett vissza az előző évihez képest, ami 2009 óta a legnagyobb csökkenés negyedévre vetítve. Mindezt az új iPhone-modellek gyártásához kapcsolódó költségekkel hozzák összefüggésbe. A harmadik negyedévben a bevételek alig, csupán 0,33 százalékkal nőttek.

Teljesen persze nem kell elkeserednie a Foxconn-nak, a negyedik negyedév eredményei – az iPhone X szinte nem is várt értékesítési sikereinek köszönhetően – sokat javulhatnak. Jelenleg persze még ez nem szerepel a pénzügyi jelentésekben, amelyek hatására a Foxconn részvényeinek értéke 2,8 százalékkal csökkent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Hat napot állt sorba az iPhone X-ért

Volt, aki napokat állt sorba azért, hogy az elsők között kapja meg az iPhone X-et. Az alábbi videó a jubileumi iPhone ázsiai fogadtatását mutatja, illetve azt, hogyan jutottak be az első vásárlók az Apple-boltokba.

Újabb 56 ember halálát okozta a koronavírus-fertőzés Magyarországon

Újabb 56 ember halálát okozta a koronavírus-fertőzés Magyarországon

Szennyezés miatt hív vissza egy sajtot a Lidl

Szennyezés miatt hív vissza egy sajtot a Lidl

Nem volt ismert alapbetegsége egy 34 évesen elhunyt koronavírusos betegnek

Nem volt ismert alapbetegsége egy 34 évesen elhunyt koronavírusos betegnek