szerző:
hvg.hu

Tényleg működőképes, és olyan pici, hogy kulcstartóra lehet tenni pár legendás, a 80-as években népszerű árkád játékgép új változatát.

A 70-es évek végén és a 80-as évek elején az egész világon népszerűek lettek az árdkád játékgépek, ma már leginkább a retró szórakozást kedvelők gyűjteményében lehet megtalálni őket. Mostantól viszont a zsebekben is elférnek, és ez nem vicc: a Super Impulse elkészítette pár legendás árkád játékgép (Pac-Man, Ms. Pac-Man, Space Invaders, Galaxian) mini változatát, amelyek működnek is, és kulcstartóra lehet őket tenni, hogy bármikor lehessen vele játszani.

©

A Tiny Arcade 20 dolláros ára (kb. 5300 forint) miatt karácsonyi ajándéknak is jó lehetne, de sajnos csak az Egyesült Államokban kapható. Nekünk tehát maradnak az alábbi fotók és a videók, amelyeken közelebbről szemügyre vehetjük őket.

©
©
©
©

Megjegyezzük: nem ezek az első legendás játékok, amelyekből apró és működpképes változat készült, hiszen a Game Boy-jal is ez történt, ide kattintva azt is megnézheti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Visszatért Magyarországra a most 20 éves igazi, vérbeli Tamagotchi

Mától újra gyermeknek érezhetik magukat a nyolcvanas-kilencvenes években születettek, mert 20 éves évfordulója alkalmából újra megjelent az első virtuális háziállat, a Tamagotchi, melyből a forgalmazó szerint több mint tízezer talált gazdára itthon. Azóta rengeteg klónja készült, de most itt az igazi örökös. A tojás alakú, kulcstartó méretű virtuális lény pixeles világa a régi, továbbra is a gondoskodás a cél, de a felelősséget – talán sajnos – kivették a játékból.

Román buszsofőrök jöhetnek Magyarországra, akkora a hiány

Román buszsofőrök jöhetnek Magyarországra, akkora a hiány

Itt megtekintheti Orbán Viktor mai meccsnéző partnereit

Itt megtekintheti Orbán Viktor mai meccsnéző partnereit

Áder: A Szent Korona nem csak tárgy, hanem egy eszme is

Áder: A Szent Korona nem csak tárgy, hanem egy eszme is

Elképesztő fotók jöttek a Guatemalában kitört vulkánról

Elképesztő fotók jöttek a Guatemalában kitört vulkánról

A sürgősségi osztályok legalább kétharmada napi működési gondokkal küzd

A sürgősségi osztályok legalább kétharmada napi működési gondokkal küzd

Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában szerda este

Megerőszakoltak egy nőt Budapest belvárosában szerda este