szerző:
hvg.hu

Az alábbi program lehetővé teszi, hogy a lehető legegyszerűbben, az éppen használt alkalmazásból ki sem lépve érjük el a számunkra fontos információkat, weboldalakat.

Egy igazán hasznos launcherhez (indítófelülethez) juthatunk a Cerebro nevű ingyenes program letöltésével.

Ha a települése után lenyomjuk az indításához szükséges alapértelmezett billentyűkombinációt (Ctrl + Space) egy beviteli mező jelenik meg. Nem is gondolnánk mennyi mindenre jó. Például keresésre, ha elkezdünk beírni egy szót, weboldalra ugrásra (egy URL bevitele után), mértékegységek közötti váltásra, s mindezt anélkül, hogy elhagynánk azt az alkalmazást vagy programot, amelyben éppen dolgozunk.

©

De még tovább bővíthetjük (tetszésünk szerint) a launcher kínálatát. Ha a tálcán lévő ikonjára kattintunk a jobb egérgombbal, akkor a plugin-eknél adhatunk továbbiakat hozzá. Például a Wikipédiát, több napos időjárás-előrejelzést (ezután csak a város nevét kell elkezdeni beírni, amelyik időjárására kíváncsiak vagyunk), GIF-keresést, térképet, a lehetőségek száma több tucatnyi.

©

Ugyancsak a jobb gombos kattintással, a Preferences-t követve jutunk el a Beállításokig, ahol megváltoztathatjuk az előre megadott billentyűkombinációt, megadhatjuk azt, hogy melyik országból használjuk a programot, és még azt is eldönthetjük, hogy világos vagy inkább a mutatósabb sötétebb háttérrel jelenjen meg a program.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!