szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy érdekes amerikai kezdeményezés az esetleg ártatlanul elítélt embereknek segítene a kriptopénzbányászattal.

Sokan fognak ma bele kriptopénzbányászatba, leginkább a saját hasznukra, és nemcsak egyedi felhasználók, hanem olykor weboldalak is. Erről a ténykedésről már írtunk néhányszor, cikkeinkhez ez a link vezet.

Egy amerikai kezdeményezés azonban egészen másképp közelíti meg ezt, jótékony célra akarja fordítani a bányászkodás eredményét. A New York-i börtönökben sokan vannak olyanok, akik óvadék ellenében szabadlábra kerülhetnének, ugyanis addig, amíg nem bizonyosodik be a bűnösségük, ártatlannak kell őket tekinteni. Ha viszont nem tudják kifizetni ezt az összeget, akkor hosszú hónapokig, sőt akár évekig is a börtönben maradhatnak.

A The New Enquiry és a Bronx Freedom alapítvány egy nem mindennapi módszert talált az óvadékgyűjtésre: a kriptopénzbányászatot. A Bail Block nevű windowsos program a letöltése után a számítógép nem használt processzorteljesítményének a 10 százalékát a Monero kriptopénz bányászására fordítja. Az egyes felhasználók 3-5 dollárt tudnak ily módon adományozni, de később akár a nem használt processzorteljesítmény 50 százalékát is felajánlhatják. Minden hónap végén a program dollárra váltja be a digitális valutát, és a Bronx Freedom alapítványnak utalja, amelyik ebből fizet óvadékot.

Jövőre a pénzt már a Bail Projecthez irányítják, amelyik 36 amerikai városra szándékozik kiterjeszteni az óvadékgyűjtést. A pénz egyébként visszakerül az alapítványhoz, amikor az alperes megjelenik a bíróságon, azaz a kibányászott „jutalom” többször is felhasználható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen, amikor az emberség a falakat is áttöri

Ilyen, amikor az emberség a falakat is áttöri

Nemrég még Gulyás és Guller is nyári nyitásról beszéltek, most már rémhírnek nevezik ezt

Nemrég még Gulyás és Guller is nyári nyitásról beszéltek, most már rémhírnek nevezik ezt

Közel 500 kilométer elektromosan, ezt tudja a most leleplezett új Mercedes EQA

Közel 500 kilométer elektromosan, ezt tudja a most leleplezett új Mercedes EQA