szerző:
hvg.hu

A keményebb rock zene java bukkan elő Brütal Legend című számítógépes játékban, melynek telepítőjét szerda estig ingyen lehet letölteni. Nem csak metált bíróknak ajánlott, de nekik persze különösen.

A Motörhead legendás énekese, Lemmy Kilmister mellett a Judas Priest frontembere és Ozzy Osbourne is feltűnik abban a játékban, amely a heavy metal rajongóinak már már kötelező, de a többieknek is ajánlott. A Brütal Legendet nem próbálnánk meg egyetlen kategóriába sorolni, többféle játékstílus is keveredik benne, akcióból, kalandból és valós idejű stratégiából is van része a játékosoknak, akiknek egy Eddie Rigs nevű roadie (koncerttechnikus) bőrébe bújva kell helyt állniuk. Mégpedig egy furcsa, a heavy metal istene által teremtett világban.

A fenti leírásból talán már sejthető, hogy a 2013-ban piacra dobott játék hangulata az évek sorá mit sem vesztett értékéből: a különböző források kritikáit összegző Metacriticen 100-ból 80 ponton áll a program, a Steamen pedig az elmúlt egy hónap értékelései alapján 91 százalékon.

Az egyébként 15 euróba kerülő program telepítéséhez szükséges kódot szerdán 19 óráig lehet ingyen beszerezni a Humble Bundle ezen oldalán. Fontos, hogy a kóddal eddig az időpontig aktiválni is kell a játékot a Steamen – ehhez egy nagyon gyors regisztrációval elérhető, ingyenes Steam-fiók szükséges. A játék windowsos, mac os-es és linuxos számítógépeken is játszható, természetesen nem csak szerdáig, hanem az aktiválás után később is, bármikor.

Ha máskor is tudni szeretne ingyenessé váló fizetős programokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!