szerző:
hvg.hu

Érdemes kipróbálni az alábbi ingyenes képernyő-fotózó programot, az alaptevékenységén kívül ugyanis sok hasznos funkciót is kínál.

Képernyőfotót egyetlen gomb lenyomásával készíthetünk a windowsos számítógépeken, de azért vannak kifejezetten erre szakosodott szolgáltatások, programok. Ez utóbbiak közé tartozik a Floomby is, amelyik annyiban különleges, hogy az elkészült kép azonnal automatikusan elmentődik a programhoz kapcsolódó szerveren, és mi bármikor hozzáférünk egy linkkel. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem menthetjük el a számítógépünkre, de erről majd később lesz szó. A kép egyébként az utolsó hozzáféréstől számított 180 napig marad meg a szerveren.

A programmal különféle méretű képernyőképeket készíthetünk, beállíthatjuk, hogy az egész kijelzőt vagy csak az aktív ablakot fotózza-e le, de természetesen akkora részt is kijelölhetünk a fotózott képből, amekkorát akarunk. A különböző lehetőségekhez gyorsbillentyűket is meg lehet adni, de a képkészítést a tálcán lévő ikonnal is kezdeményezhetjük. A program alapbeállításban hanggal jelzi a kép készítését, de ezt bármikor kikapcsolhatjuk.

©

Mint említettük, a program automatikusan elmenti a szerverére a képet, de ezt akár le is tilthatjuk, és csak a gépünkre mentjük el, de a két lehetőség együtt is működik. A szoftverhez egy szerkesztőpaletta is tartozik, amelyik különféle eszközöket kínál a képernyőmentés annotálásához.

A Floomby innen tölthető le, és az exe fájlra kattintva telepíthető.

Ha máskor is tudni szeretne hasznos és ingyenes programokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tájfunok miatt borultak ősszel is virágba a japán cseresznyefák

Tájfunok miatt borultak ősszel is virágba a japán cseresznyefák

Újabb drágulás? Téliesítik a Dagályt a Duna Aréna miatt

Újabb drágulás? Téliesítik a Dagályt a Duna Aréna miatt

Kevés a nő a magyar hírműsorokban

Kevés a nő a magyar hírműsorokban

Németh Szilárd bemutatja az „Így főznek a birkózók” könyvet

Németh Szilárd bemutatja az „Így főznek a birkózók” könyvet

Egy diák volt a kercsi gyilkos

Egy diák volt a kercsi gyilkos

Egyetlen gigavállalatban egyesítik Mészáros Lőrinc két óriáscégét

Egyetlen gigavállalatban egyesítik Mészáros Lőrinc két óriáscégét