szerző:
hvg.hu

Sokan szeretnek fotózni, de a végeredmény nem mindig tökéletes. Az alábbi ingyenes webszolgáltatás számos eszközt kínál a fényképek tuningolásához, de akár egyetlen kattintással is sokat javíthatunk fotóinkon.

Ma, amikor már a telefonok is fényképezőgéppé váltak, mindenki tele van fotókkal. Ezek nem mindig a legjobban sikerülnek, szerencsére tele van az internet képjavító eszközökkel. Ezek közül mutatunk most egy olyan ingyenes webszolgáltatást, amely egyrészt igen egyszerű megoldást is kínál a képek rendbe hozására, ezen felül azonban nem fukarkodik a különféle képmanipuláló eszközökkel.

A Fotor oldalra fellépve már tölthetjük is fel a fényképet (erre egy villogó Add Photo First felirat is figyelmeztet). A forrás lehet a számítógépünk, a Dropbox, a Facebook vagy akár egy netes képet is feltölthetünk. Ha a kép betöltődése után balra az 1-Tap Enhance feliratra kattintunk, akkor megvalósul az egykattintásos képjavítás, a rendszer automatikusan szebbé varázsolja a fotónkat.

©

De ez messze nem minden, ugyanis az említett opció alatt, illetve tőle balra még számos képjavító eszközt találunk, tényleg érdemes kísérletezni velük. Változtathatunk a fényességen, a színeken, forgathatjuk a képet, kivághatunk belőle. Vihetünk rá szöveget, „ragaszthatunk” különféle matricákat is, sőt a Beauty opció alatt még olyan szépítő eszközöket is találunk, amelyekkel eltüntethetjük egy arcról a ráncokat, kifehéríthetjük a fogakat, kifesthetjük a szemet, sőt akár slankíthatjuk is az alakot.

Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, akkor felül a Share-re kattintva megoszthatjuk a neten a képet, de persze a Save lehetőséget választva el is menthetjük számítógépünkre. A szolgáltatás kétféle fájlformátumot kínál fel: jpg és png. Alapértelmezésben normál minőségben menthetjük el a képet, viszont van egy jó minőség is (high), azonban ha ebben akarunk menteni, akkor már regisztrálni kell a szolgáltatásra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!