szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az okoseszközök jóval gyorsabb elterjedését teszi lehetővé az az új mobilhálózat, melyet a teljes fővárost elsőként lefedve a Magyar Telekom aktivált.

Magyarországon elsőként teljes Budapestre kiterjedő lefedettséggel elérhetővé tette a gépek közötti kommunikációt segítő NarrowBand-IoT (NB-IoT) technológiát a Magyar Telekom. A szolgáltató szerint a költséghatékony, kiemelkedő beltéri elérést kínáló és hosszú akkumulátoros üzemidőt biztosító, 4G-alapú hálózati megoldás nagyszámú eszköz egyidejű, biztonságos és zavarmentes kommunikációját biztosítja. A hálózat lehetővé teszi az Internet of Things (IoT) alkalmazások széles körű hazai elterjedését és alapot teremt számos új üzleti modell kialakításához.

A Magyar Telekom reményei szerint a sikeres végponti eszköz tesztekkel alátámasztott technológiai bevezetést követően most megnyílik az út a további partneri együttműködési lehetőségekre és a kereskedelmi indulásra való felkészülésre a budapesti hálózaton, ami a Deutsche Telekom egész Európára kiterjedő NB-IoT fejlesztéseinek egyik első állomásaként valósult meg.

Ha tudni szeretne az új hálózatot használó újdonságokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szárnyalnak a Samsung telefonjai, hat éve nem mentek ilyen jól

Szárnyalnak a Samsung telefonjai, hat éve nem mentek ilyen jól

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között