szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Másodjára is elhalasztották a házibarkács-rakéta kilövését, ami bebizonyíthatta volna, hogy a Föld lapos. Közben már az amerikai elnök is szóba került, és Elon Musk is beszállt a laposföld-vitába.

Egy hete halhattunk először arról a küldetésről, amelyet egy amerikai férfi tervez megtenni. Mike Hughes saját, gőzzel hajtott rakétát barkácsolt magának, amivel a tervei szerint 550 méter magasba fog elrepülni, 800 km/h-s sebességet ér el, és – ami a lényeg – a magasból fotózva végre bebizonyítja, hogy a Föld lapos.

A küldetést eredetileg múlt szombatra tervezte volna, de az élet és a hatóság közbeszólt. Először az indítóállomásnak átalakított autója robbant le, majd a hatóságok keresték meg azzal, hogy önmagunkat a levegőbe lövöldözni nem annyira törvényszerű dolog. Legalábbis az USA azon részén, ahol ő erre készült.

Emiatt a laposföld-hívők legnagyobb szomorúságára a küldetést el kellett halasztani e hét keddjéig. Hallani viszont azóta sem lehetett Hughesról, egészen mostanáig, amikor a Fox 5-nek nyilatkozva elmondta, december 4-én (hétfőn) fogja kilőni magát. Mint mondja, biztosítása és bankszámlája nincs, úgyhogy túl sok minden miatt nem kell aggódnia.

A férfi elképzelése szerint a levegőből a Föld olyannak tűnik majd, mint egy méretes frizbi, aminek széleinél hatalmas jéghegyek vannak, és ezek tartják a helyükön az óceánokat. És szerinte erről az amerikai elnök, Donald Trump is tud.

Mindeközben egy nem várt megszólaló is felemelte a hangját a laposföld-ügyben. Elon Musk a Twitteren tette fel a nagy kérdést, ami nemcsak filozófiai, de logikai értelemben véve is igen komoly felvetés:

Vagyis: Miért nincsenek laposmars-hívők?

A kérdés a laposföld-hívők közösségét sem hagyta figyelmen kívül, rögtön válaszoltak is Musknak. Szerintük azért nincs ilyen, mert

a megfigyelések szerint a Földdel ellentétben a Mars gömbölyű.

Amikor pedig valaki erre válaszul megmutatta nekik, hogy a Földről is készült már ilyen megfigyelés, csak annyit reagáltak, hogy "az Alderaan békés hely" (volt, amíg a Halálcsillaggal fel nem robbantották – merthogy a bolygó a Csillagok háborújának egyik helyszíne).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!