szerző:
hvg.hu

Már nincs is olyan messze az év legszebb ünnepe, a karácsony. Az alábbi windowsos visszaszámláló app néhány pluszfunkciót is rejt.

A Christmas nevű windowsos visszaszámláló (amelyik a Windows Store-ból tölthető le) alapfunkciója természetesen a karácsonyig hátralévő napok mutatása egy szép felületen, de emellett további ügyes funkciói is vannak.

©

Például egy ajándékozási notesz, amelybe felírhatjuk, hogy kinek, mit vettünk vagy szándékozunk venni. Ezt a listát egyszerűen szerkeszthetjük, így valóban napra készek lehetünk az ajándékokkal. Válogathatunk karácsonyi témájú háttérképek közül, ha kiválasztunk egyet, akkor az automatikusan a gépünkre kerül, nekünk semmit sem kell beállítanunk.

©

A Windows zárolt képernyőjéhez is hozzáadhatjuk az appot, így ha leülünk a gép elé, az alkalmazás megnyitása nélkül is tudni fogjuk, hogy hány nap van még hátra. Még olyan apróságokat is beállthatunk, hogy kísérjék-e karácsonyi hangok az app használatát. Van még egy funkció, ami nálunk kevésbé hasznos, mivel angol nyelvű: nem elcsépelt karácsonyi üzeneteket is csokorba gyűjtöttek, hogy megkönnyítsék az sms-ezők dolgát. Az app ingyenes, azonban ennek fejében hirdetéseket kell elviselnünk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!