szerző:
hvg.hu

Hogy mikor jön a Mikulás, az kultúránként változik, de az biztos, hogy végre megnyitotta a Google Télapó-falvát, így idén is játékokkal és hasznos aktivitásokkal tölthetik az időt a gyerekek egészen karácsonyig.

Hogy mikor jön a Mikulás 2017-ben? Mint minden évben, nálunk december 5-éről 6-ára éjjel hozza az ajándékokat a Télapó, míg az angolszász kultúrában, különösen az Egyesült Államokban karácsonyi ajándékosztó figurává változott át alakja. Bármelyiket is vesszük figyelembe, lényeg, hogy december van, ami egyúttal azt is jelenti, hogy – akárcsak az elmúlt 13 évben – most is bepillanthatunk a Télapó otthonába, természetesen a Google jóvoltából, a Santa Tracker oldalon. Eljuthatunk ide mobil webről, asztali gépről, illetve androidos appal vagy Android tévéről.

©

A faluban minden nap valamilyen kis meglepetés vár, megismerhetjük a világ különböző helyeinek ünnepi hagyományait, sőt még kódolni is tanulhatnak a gyerekek. A legizgalmasabb persze az lesz, amikor december 24-én „élőben” követhetjük majd nyomon a Télapó útját a világban. Az androidos appban jelenleg kilenc kis játék, illetve egy videó érhető el, de folyamatosan jönnek majd az újabbak.

©

Újdonság lesz idén a Santa Snap nevű játék, amelyben egy manóval repülve kell fotókat készíteni híres objektumokról, és segíteni a Télapó útját. A Santa’s Canvas is egy új játék, amelyben művészi hajlamaikat élhetik majd ki a gyerekek, és elérhető lesz – ahogyan a Google mondja – az eddigi legnagyobb multiplayer hógolyócsata is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Viszlát, csaló instagramozók: törlik a vásárolt lájkokat és követőket

Viszlát, csaló instagramozók: törlik a vásárolt lájkokat és követőket

Kaszparov: Magyarország egyértelműen ügynöke Oroszországnak

Kaszparov: Magyarország egyértelműen ügynöke Oroszországnak

13 ember fagyott halálra szeptember óta

13 ember fagyott halálra szeptember óta

Spanyolország meg akarja vétózni a Brexit-megállapodást

Spanyolország meg akarja vétózni a Brexit-megállapodást

Fallout 76: túl sok atomot dobtak le a játékosok, összeomlott a szerver – videó

Fallout 76: túl sok atomot dobtak le a játékosok, összeomlott a szerver – videó

Román buszsofőrök jöhetnek Magyarországra, akkora a hiány

Román buszsofőrök jöhetnek Magyarországra, akkora a hiány