szerző:
hvg.hu

A Jim Beam is belépett az okoseszközök piacára, méghozzá stílusosan, egy beszélő whisky-csapolóval.

Nem meglepő módon, JIM névre hallgat a Jim Beam intelligens whisky-csapolója, amellyel épp az ünnepek előtt rukkolt ki. Egy Amazon Echóra emlékeztető eszközről van szó, amelyik azért jóval szűk látókörűbb annál, JIM agya ugyanis kizárólag a whisky körül forog. Ez egyben azt is jelenti, hogy remekül megválaszolja a whiskyvel kapcsolatos kérdéseket, azonban ha az időjárásról faggatjuk, bevallja, hogy gőze sincs róla, de hozzáteszi, mindig jó az idő arra, hogy igyunk egy whiskyt.

A csapolónak egyébként Jim Beam dédunokája, Fred Noe kölcsönözte (öblös) hangját, így megbocsátható a Kentucky-akcentus. A csapoló persze azért csapoló, hogy utasítható legyen arra, adagoljon már ki egy pohárral a finom nedűből.

©

JIM 3G-t használ, sem wifire, sem külön appra nincsen szükség hozzá. Mindössze 35 dollárba (azaz körülbelül 9 ezer forintba) kerül (a whiskyt a vásárlónak külön kell vennie), így nem vehető túlzottan zokon tőle, hogy hat hónapig képes okos adagolóként működni, utána viszont megbutul, és egy hagyományos whisky-töltővé lényegül át.

Óriási az érdeklődés iránta, olyannyira, hogy egy vevő csak egy csapolót vehet a Jim Beam weboldalán.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!