szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár az összeesküvés-elméletek közé sorolták a régebbi iPhone-ok lassulását az új iOS-es megjelenésével, lehet, hogy azért van valami a teóriában.

Bár a mérések azt mutatták, hogy nincs jelentős teljesítmény-visszaesés az újabb iOS-re frissítéskor, azonban mégiscsak lehet valamennyi igazság abban, hogy bizonyos telefonok (iPhone 6 és iPhone 6s) lelassulnak az idő múlásával, illetve a frissítés után.

De miről is van szó? Az Apple még a múlt évben elindított egy javítóprogramot az iPhone 6 és iPhone 6s tulajdonosai számára, azoknak, akik véletlenszerű leállásokról panaszkodtak, és akkumulátorcserét kínáltak fel számukra. Közben azonban kiderült, hogy sokkal többen érintettek, mint amennyire az Apple számított, ezért a cég úgy határozott, hogy inkább egy szoftverfrissítéssel (iOS 10.2.1) orvosolja a gondot. És valóban, a frissítés után 80 százalékkal csökkent a véletlen leállások száma.

Ezután viszont jó páran úgy érezték, hogy lelassult a telefonjuk, és az egyik reddit-felhasználó magyarázattal is szolgált. Az Apple szoftverfrissítésével dinamikusan változik a processzor maximális órajelsebessége, annak függvényében, hogy milyen kimeneti feszültség jelenik meg az akkumulátoron, elkerülendő a telefon túl nagy áramfelvételét, és az ezzel együtt járó kikapcsolást.

Geekbench-eredmények: iPhone 6s régi és új akkuval
©

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy akik nem jutottak be az akkumulátor-csereprogramba, egyre kevesebb teljesítményhez jutnak, ahogy az idő múlásával romlik az akkumulátoruk. Szóval jogosan érzik úgy, hogy lassul a telefonjuk. Akiknél viszont kicserélték az akkumulátort, azoknál jelentősen javult a telefon teljesítménye. Szóval lelassult a telefon? Megoldás az akkucsere. Az iPhone 5s és az iPhone 7 nem érintettek ebben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely elmagyarázta, miért rendelt kevesebb Moderna-vakcinát a kormány

Gulyás Gergely elmagyarázta, miért rendelt kevesebb Moderna-vakcinát a kormány

Közeleg az újabb dohányáremelés

Közeleg az újabb dohányáremelés

Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság

Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság