szerző:
hvg.hu

November legutolsó napján vált elérhetővé iOS-re és Androidra a Microsoft böngészője, a PC-ken nem túl sikeres Edge. Úgy tűnik, az androidosok szívesen próbálgatják.

Alig egy hét alatt már több mint egymillióan töltötték le a Microsoft Edge böngésző appot, most a Google Play megfelelő oldalán az olvasható, hogy egy- és ötmillió közötti a letöltésszám. Az appot a fejlesztők már korábban is próbálgathatták, októberben jelent meg a preview-e, míg november 3-tól bárki számára letölthető.

Az alkalmazással a Microsoft nem is titkolt szándéka, hogy meghozza a kedvet az Edge-hez az asztali gépeken és laptopokon is, ugyanis hiába fut jelenleg közel félmilliárd számítógépen a Windows 10 (amelynek tartozéka az Edge böngésző), a böngésző piaci részesedése még mindig jóval négy százalék alatt van.

©

Az Edge app egyik jellemzője a „folytassa a PC-n” tulajdonság, amellyel egyszerűen vihetők át a Windows 10-es számítógépre a telefonon megnyitott oldalak, a fotók, videók és egyéb fájlok. Az persze még egy kis időbe beletelhet, hogy az ötmilliót is átlépje a letöltésszám, azonban ha ez megtörténik, az nagy öröm lehet a Microsoftnak, az app használatának ugyanis úgy van igazán értelme, ha a felhasználó az Edge-et használja a számítógépén.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!