szerző:
MTI/hvg.hu

Elindult a Nemzetközi Űrállomásra egy amerikai, egy japán és egy orosz űrhajós

Bajkonurból elindult a Föld felett 400 kilométer magasságban keringő Nemzetközi Űrállomásra (ISS) vasárnap egy amerikai, egy japán és egy orosz űrhajós.

A Szojuz űrhajó közép-európai idő szerint röviddel fél 9 előtt hagyta el a Kazahsztánban található űrrepülőteret. Az út kétnapos lesz.

A két napig tartó utazás után Scott Tingle és Kanai Norisege mérnökök, valamint Anton Skaplerov parancsnok érkezésével ismét hat főre egészül ki az űrállomás legénysége.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!