szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemrégiben jelentette be a Qualcomm a Snapdragon 845 chipkészletet, amelyik nem csak a jövő évi csúcstelefonokban villanthatja meg tudását. Jönnek ugyanis az ilyen chipsetet tartalmazó PC-k.

A Qualcomm Snapdragon 835-ös processzora már bekerült néhány „always connected” azaz mindig online PC-be (a részletekről itt olvashatnak), így nem meglepő, hogy hasonló lehet a sorsa a nemrég bejelentett, eddigi legerősebb Qualcomm-chipkészletnek, a Snapdragon 845-nek is.

Először persze a jövő év elején debütáló csúcstelefonokban mutatkozik majd be, közülük valószínűleg a Samsung Galaxy S9 kapja meg először. De lesz PC-s változat is, azonban ezt csak 2018 második felére taksálja Christiano Amon, a Qualcomm ügyvezető alelnöke.

©

A késlekedés oka nyilvánvaló: egy PC azért komplexebb eszköz, mint egy okostelefon, azaz néhány dolgot módosítani kell a chipkészleten, és erre elég időt kell szánni. A Windows 10 on ARM is újdonságnak számít, és egyelőre sem a Qualcomm, sem a Microsoft nem engedheti meg, hogy hibázzon. Kemény tanulási folyamatra van szükség mindkét cégnél, viszont kifejezetten biztosask vagyunk a sikerben – véli Amon.

Időközben kiderült, hogy az ASUS és a HP Snapdragon 835-ön alapuló gépe 2018 elején, de még mindenképpen az első negyedében válik elérhetővé, a Lenovo pedig a januári CES-en rendezendő sajtókonferencián tárja majd fel kapcsolódó terveit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy bejelentés a Facebooktól: elérték a nettó karbonsemlegességet

Nagy bejelentés a Facebooktól: elérték a nettó karbonsemlegességet

Meghalt a Photoshopot és a pdf fájlformátumot is kifejlesztő Charles Geschke

Meghalt a Photoshopot és a pdf fájlformátumot is kifejlesztő Charles Geschke

Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt

Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt