szerző:
hvg.hu

Senki sem vágyik az intenzív osztályra, és ez alól az új Apple okosórák sem kivételek: fura hibát produkálnak ilyen környezetben. Ez viszont kellemetlen lehet az ott dolgozóknak.

Az Apple Watch Series 3 modellekkel kapcsolatban panaszkodnak a felhasználók, az óra ugyanis különös hibát produkál speciális orvosi környezetben. Az intenzív osztályokon 60-90 percenként rebootol az óra. Többeknél kicserélték az eszközt, de a csereórával sem volt jobb a helyzet.

©

Az órák valószínűleg az intenzív osztályokon lévő gépekkel kerülnek valamilyen kapcsolatba, ez okozhatja a rendszeres újraindítást. Egyébként az Apple is leírja a felhasználói útmutatóban, hogy nem kizárt az orvostechnikai eszközökkel való interferencia.

A felhasználói panaszok alapján úgy tűnik, hogy a probléma nem érinti a korábbi modelleket, azonban a Series 3-nál mind a GPS-es, mind a GPS + Cellular változat érintett. Jó esetben egy szoftverfrissítéssel talán megoldható a gond. Egyelőre azt javasolják, hogy az intenzív részlegeken érdemes repülőgép üzemmódba állítani az órát, bár ez korlátozza a használhatóságát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!