szerző:
hvg.hu

Nem lesz LG G7 ebben az évben, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne jönne ki hamarosan egy új csúcstelefonnal a dél-koreai cég.

Az LG még 2012 szeptemberében hagyta el Optimus G nevű telefonjából az Optimus szócskát, és a készülék G2 néven futott tovább. Két évvel később elindították a V sorozatot, és azóta a G és a V modellek az év első, illetve második felében jelennek meg.

Most valami változhat, no nem e megjelenési ütem, hanem az elnevezés. A (volt) G sorozatú telefonok továbbra is a februári MWC-n jelennek meg, azonban az idénre várható LG G7 már nem ezt a nevet kapja. (Felröppentek egyébként olyan hírek is, hogy idén akár már a Las Vegas-i CES-en is bemutathatják ezt a telefont, de ennek kicsi a valószínűsége.)

©

A csúcstelefonok újramárkázása nem szokatlan, ezt már a Samsung és az Apple is megtette – mondta el az LG egyik munkatársa az Investornak, hozzátéve, hogy a névről még nem döntöttek. A dupla szám (LG 77?) éppúgy benne van a pakliban, mint valamilyen fantázianév. Piaci szakértők arra gondolnak, hogy az LG új számozási rendszere mögött az állhat, hogy a kisebb szám esetleg elavultabb modellre utal (emlékezzünk csak, a Samsung is átlépte a Note6-ot).

Azt hihetnénk, hogy egy márkanév változás nem olyan fontos, azonban gyakran épp ez kelti fel olyan felhasználók érdeklődését, akik korábban nem figyeltek fel egy-egy modellre.

Ami a kiszivárgott specifikációkat illeti: az LG új telefonja a Snapdragon 845-ös lapkakészlettel és a Qualcomm ugyancsak új, rendkívül gyors X20 LTE modemjével érkezhet. Számos AI-fejlesztés is lesz a telefonban. Olyan – igaz, nem megerősített – pletykák is vannak, hogy ennél a telefonnál az LG is átáll az OLED-re.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hétfőn is marad a frontmentes, kellemes őszi idő

Hétfőn is marad a frontmentes, kellemes őszi idő

"A populizmus bolondság, és hosszú távon nem működik"

"A populizmus bolondság, és hosszú távon nem működik"

Tovább drágul a Liget-projekt

Tovább drágul a Liget-projekt

Brutális tőkenövekedésnek örülhet egy Fidelitas-közeli cég

Brutális tőkenövekedésnek örülhet egy Fidelitas-közeli cég

Rákattant a net népe a zuhanyzóba akasztható okoshangszóróra

Rákattant a net népe a zuhanyzóba akasztható okoshangszóróra

Búcsút inthetünk Tökinek? Taron Egerton nem játszik a Kingsman harmadik részében

Búcsút inthetünk Tökinek? Taron Egerton nem játszik a Kingsman harmadik részében