szerző:
hvg.hu

Kifejezetten a gamer célközönségnek szánja új, minden eddiginél gyorsabb válaszidővel és egyebek mellett beépített hangutasítással rendelkező monitorjait (vagy méretüket látva inkább tévéit) a videokártyáiról ismerhető Nvidia. A szokásos újítások is megvannak, sőt, egy kisebb meglepetésről is lehullt a lepel.

A videojátékosok jól tudják, hogy a megfelelő hardverelemek nélkül szinte lehetetlen labdába rúgni a virtuális csatamezőn, épp ezért nagyon nem mindegy, milyen egérrel, billentyűvel, vagy a pontos találatok érdekében, milyen monitorral kívánunk harcba szállni.

Az Nvidia a Las Vegasban zajló CES-en bemutatott BFGD (Big Format Gaming Display) képmegjelenítői azon ritka példányok közé esnek, amelyek minden létező funkcióval fölszereltek, amire csak egy vérbeli gamer vágyhat: hihetetlenül nagyok (65 hüvelykesek), tűélesek (4K felbontásúak), és a megfelelő képfrissítés érdekében 120Hz-en működnek, a realisztikus színmegjelenítést biztosító HDR technológiáról már nem is beszélve.

©

Szoftveres fronton is vannak újdonságok: a monitorok alapból támogatják az Nvidia speciális, G-SYNC névre hallgató jóságát, valamint a szintén a gyártóhoz tartozó SHIELD programot. Előbbi a beállításokat igyekszik minél optimálisabb szintre húzni, míg utóbbi az „okosítást” hivatott ellátni, hogy az olyan szolgáltatások, mint a Youtube és a Netflix is könnyedén használhatók legyenek, akár hangutasítással is. Úgy ám: az új megjelenítőkbe a Google saját asszisztense is beépült, így a hardver vezérlése immár hangunkkal is működik. Utóbbi vélhetően csak angolul, úgyhogy a magyarral nem lesz túl sok értelme próbálkozni, egyelőre legalábbis. Árcédula hiányában pedig pláne nem: sajtóhírek szerint idén nyáron már beszerezhetők lesznek az Acer, a HP és az ASUS égisze alatt készülő új eszközök, de a vételárról még nincs pontos információ.

©

Addig is érdemes egy próbát tenni a szintén csak most debütált Nvidia-fejlesztéssel, amelyet a gamerek Instagramjaként emleget a gyártó: különféle filterekkel dobhatjuk fel az adott játék képrészleteit, ám a színezgetésnek komoly haszna is van.

©
©

A program egyrészt hathatós segítséget nyújt a színtévesztők számára, másfelől a beépített éjszakai mód révén kímélhetjük is a szemünket, ha hosszabb időt töltenénk egy-egy videojátékban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
HVG Tech

HVGame 2017 – itt vannak az év legjobb játékai, és egy, ami mindent visz

A futurisztikus koncepcióval remélhetőleg teljesen felhagyó új Call of Duty, egy napok alatt milliós bevételt termelő sikerjáték, és egy furcsa, depressziós rémálmokra építő program is szerepel az esztendő legérdekesebb videojátékai között. Ám természetesen nem maradhat el, hogy győztest hirdessünk közöttük. Mutatjuk, mire kapta fel a fejét, és töltött el jó eséllyel hosszú órákat az ön környezete is – vagy éppen mit érdemes beszereznie az ünnepi pihenés ideje alatt.