szerző:
hvg.hu

A legújabb hírek szerint az idei valamennyi új iPhone-ban Face ID lesz, és talán az összes iPad, legalábbis az iPad Pro megkapja ezt a jellemzőt.

A Face ID a tavaly bemutatkozó jubileumi iPhone egyik különlegessége volt, azonban hamarosan már nem fog akkora unikumnak számítani. Az Apple megállapodott az LG Innotekkel, hogy a cég biztosítja a Face ID egységek (3D érzékelő modulok) egyenletes szállítását az új iPhone-okhoz 2018-ban. Ez azt is jelenti, hogy az összes idei iPhone, még a legolcsóbb modell is megkapja ezt a technológiát.

Idén lesz az első alkalom, hogy az iPadbe is beköltözhet az arcfelismerés, bár azt még nem tudni, hogy melyik modell fog először megjelenni. Vannak viszont, akik úgy vélik, hogy a Face ID csak az új ipad Pro jellemzője lesz. Az Apple jelenlegi két legfontosabb beszállítója az arcfelismerő technológiát illetően az LG Innotek és a Finisar.

©

A jelenlegi LG-s megállapodás mögött ott húzódik egy 821 millió dolláros beruházás új gyártólétesítményekbe, ami lehetővé teszi több egység szállítását. Az LG-vel történő tárgyalásokon maga Tim Cook is részt vett, ami azért jelentős, mert általában nem foglalkozik személyesen az üzletekkel, ezt a felsővezetőkre bízza.

Az Apple ebben az évben várhatóan három új iPhone-t ad majd ki. Az iPadekkel kapcsolatban azt hallani, hogy újra tervezi a tabletet, ami vékonyabb és nagyobb kijelzős (szinte keret nélküli) lehet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tökéletes fricska a Kutyapárttól a köztévének

Tökéletes fricska a Kutyapárttól a köztévének

Felüljárónak rohant egy vonat Ankarában

Felüljárónak rohant egy vonat Ankarában

A kormánylap megmagyarázza a „rabszolgatörvényt”: a kínaiak 12 órát dolgoznak

A kormánylap megmagyarázza a „rabszolgatörvényt”: a kínaiak 12 órát dolgoznak

Eltűnt pilisvörösvári kisfiúkat keres a rendőrség

Eltűnt pilisvörösvári kisfiúkat keres a rendőrség

Délutánra elvonul a csapadékos idő

Délutánra elvonul a csapadékos idő

Teherautóra pakolt kordonelemeket vittek a Kossuth tér sarkára

Teherautóra pakolt kordonelemeket vittek a Kossuth tér sarkára