szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába adtak ki javításokat az utóbbi idők egyik legszélesebb körű fenyegetésére, még nagyon sok eszköz van ugyanolyan veszélyben, mint korábban.

Nemcsak az otthoni és a vállalati számítógépeket érinti az utóbbi idők legsúlyosabb fenyegetése, a mobileszközök (telefonok, tabletek) hasonló bajban lehetnek. A fenyegetésről megtudhatnak mindent, ha követik ezt a linket.

Ugyan már néhány hete fény derült a Meltdown és Spectre hibákra, azonban úgy tűnik, a javításokat nem nagyon telepítik. A Bridgeway biztonsági cég vizsgálata kiderítette, hogy az Egyesült Királyságban a vállalati mobileszközök mindössze négy százaléka védett az említett fenyegetéssel szemben. Még aggasztóbb, hogy az eszközök egynegyede a kora miatt soha nem is kaphatja meg a frissítést. A kor itt azt jelenti, hogy nem fejlesztettek ki rájuk még javításokat, és ahogy egyre több részlet derül majd ki a Meltdownról és a Spectréről, úgy lesz egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy ezek az eszközök veszélyben lesznek.

©

Annak ellenére, hogy a mobileszközök is éppúgy támadhatók, mint a hagyományos PC-k és szerverek, elég hátul vannak az IT-részleg prioritási listáján, holott egyre több érzékeny vállalati adatot kezelnek és tárolnak ilyen eszközökön – mondta Jason Holloway, a Bridgeway ügyvezető igazgatója, hozzátéve, fölöttébb aggasztó, hogy a szervezeteknek csupán a négy százaléka frissített, így a vállalatok felesleges kockázatoknak teszik ki eszközeiket, ügyfeleiket és a vállalati adatokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Legfeljebb az idősotthonokban képzelhető el lazítás

Orbán: Legfeljebb az idősotthonokban képzelhető el lazítás

Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Ónody Gomperz: Szólt a rádió

Die Welt: Szorul a hurok Donald Trump körül

Die Welt: Szorul a hurok Donald Trump körül