szerző:
hvg.hu

Zuckerberg újévi fogadalma, hogy jobbá teszi a Facebookot, és úgy tűnik, ezt komolyan is gondolja. A napokban újabb ötlettel állt elő, hogyan lehetne még jobb a hírfolyam.

Az elmúlt években már hozzászokhattunk ahhoz, hogy újév alkalmából Mark Zuckerberg valamilyen komoly vállalást tesz, az idei azonban jelentőségét tekintve messze túlszárnyalja az eddigieket. A tervei szerint ugyanis alapjaiban gondolnák újra a hírfolyam működését, amitől Zuckerberg szerint az oldal ismét olyan lesz, mint a Facebook aranykorában. A napokban pedig újabb részleteket tett közzé a tervéből.

A saját Facebook-oldalán tett bejelentés szerint a Facebook a jövőben a felhasználókat kérdezné meg arról, hogy mely oldalakat találják a legmegbízhatóbb hírforrásoknak. Mint bejegyzésében írta, sokat gondolkodtak azon, hogy külsős szakembereket kérjenek-e fel erre a feladatra, vagy magukat a tartalomgyártókat, de végül úgy látták, a felhasználók megkérdezése adná a legobjektívebb eredményt.

©

Mindezt annak jegyében lépi meg Zuckerberg, hogy javuljon a minősége és a megbízhatósága a közösségi oldalon megjelenő híreknek, ezzel szabva gátat az internet jelenlegi legnagyobb problémájának: a félretájékoztatás és az álhírek terjedésének. Persze tegyük gyorsan hozzá: akik eddig is az álhíreket ontó oldalakról tájékozódtak, azok válasza valószínűleg nem a közösséget fogja építeni.

Zuckerberg ugyanakkor azt is hozzátette, ettől a módosítástól nem a hírfolyamban megjelenő hírek mennyisége lesz kevesebb, csupán a minőség felé tolódik majd el a hangsúly.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Balogh Csaba Tech

Itt a nagy átverős lista: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit

Nem lesz kötelező munkanap a szombat, Koltai Róbert nem halt meg, és hiába klikkel, nem fogja megkapni a kómából felébredt Schumacher első videóinterjúját. Összegyűjtöttük azoknak az oldalaknak a listáját, amelyek rendre átverik a felhasználókat. Sőt, azt is megmutatjuk, hogyan szúrhatja ki, ha egy megbízhatónak tűnő oldalon lát kamugyanús cikket.

Bábjáték Ukrajnában: régi idők politikája

Bábjáték Ukrajnában: régi idők politikája

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak

Visszavágott a Veszprém a svéd bajnoknak

Gruevszki után újabb migráns akart bejönni Magyarországra Szerbia felől

Gruevszki után újabb migráns akart bejönni Magyarországra Szerbia felől

Az üzemanyagok drágulása ellen tüntettek Franciaországban, egy ember meghalt

Az üzemanyagok drágulása ellen tüntettek Franciaországban, egy ember meghalt

Kleinheislerék bepörögtek Telkiben - videó

Kleinheislerék bepörögtek Telkiben - videó

Leállt az Otthon Melege program weboldala, szerdára halasztják a pályázatbeadást

Leállt az Otthon Melege program weboldala, szerdára halasztják a pályázatbeadást