szerző:
hvg.hu

Ritka ma már az igazi szenzáció az okostelefonok világában, a Vivo új készüléke mégis hoz egyet: először integrálnak ujjlenyomat-olvasót a kijelző alá. A készüléket holnap jelentik be.

Az idei CES-en ugyan már bemutatták a Vivo új okostelefonját, amelynek ujjlenyomat-olvasója a kijelző alá került. Akkor még nem lehetett tudni sem a nevét, sem a hivatalos megjelenés dátumát, most viszont kiküldte a cég a meghívókat.

Holnap kerül sor egy pekingi rendezvény keretében a telefon bejelentésére, helyi idő szerint este fél nyolctól. A meghívón nincs utalás az árra vagy a specifikációkra, viszont azt már tudni, hogy tulajdonképpen a tavaly októberben megjelent Vivo X20 Plus módosított változatáról van szó, és az eddigi kiszivárogtatások alapján a specifikációik is nagyon emlékeztetnek egymásra.

©

Az OLED-kijelző 6,43”-es, és támogatja az FHD+ felbontást és a 18:9 képarányt. 4 GB-nyi a RAM, 128 GB a natív tárhely, és a szinte keret nélküli készüléket Qualcomm Snapdragon 660 processzor hajtja. A hátoldalon duplalencsés (12 MP + 5 MP) a kamera, a szelfikészítő 12 MP-es. Az Android 7.1.2 Nougatot futtató készülék akkuja 3800 mAh-s.

A legutóbbi értesülések szerint a telefon neve Vivo X20 Plus UD (under display – kijelző alatt) lehet, utalva a telefon különlegességére, a Synaptics Clear ID 9500 ujjlenyomat-érzékelőre. Ez az üveglap és az OLED-kijelző közé került. Az okostelefon körülbelül 0,7 másodperc alatt történő feloldása mellett az ujjlenyomat-olvasóval kifizetéseket is lehet hitelesíteni.

©

Mint említettük, a meghívón nem szerepel az ár, azonban napvilágot láttak már olyan értesülések, hogy a Vivo X20 Plus UD körülbelül 625 dollárba (158 ezer forintba) fog kerülni. Ez egyáltalán nem kizárt, lévén a Vivo X20 Plus árcédulájára 546 dollár (138 ezer forint) került.

Korábban mind az Apple-nél, mind a Samsungnál szóba került, hogy display alatti ujjlenyomat-olvasó lehet valamelyik 2017-es telefonjukban, azonban nem tudtak ilyen modellt készíteni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Merkel: Van esély jó és tartós Brexit-megállapodásra

Merkel: Van esély jó és tartós Brexit-megállapodásra

Lázár: Ma reggel közöltem a trafikosokkal, nem mondom, hogy örültek

Lázár: Ma reggel közöltem a trafikosokkal, nem mondom, hogy örültek

Programozással törnének ki a romák a szegénységből

Programozással törnének ki a romák a szegénységből

Azt hitte, hogy tudja, pedig nem is olyan egyszerű – Hogyan fűtsünk okosan?

Azt hitte, hogy tudja, pedig nem is olyan egyszerű – Hogyan fűtsünk okosan?

"Bocsánatot kérünk a nőktől, akiknek náci katonákkal volt viszonyuk"

"Bocsánatot kérünk a nőktől, akiknek náci katonákkal volt viszonyuk"

Plafonból kilátszó vezetékek, lemálló falak – így várja kis betegeit a Budai Gyermekkórház

Plafonból kilátszó vezetékek, lemálló falak – így várja kis betegeit a Budai Gyermekkórház