szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kicsit nyögvenyelősen ugyan, de végre elérkezett az a pillanat, amelyre már nagyon várt a Microsoft: a Windows 10 lehagyta a Windows 7-et, legalábbis az egyik piackutató cégnél.

A StatCounter hónapról hónapra közzéteszi az asztali operációs rendszerek piaci részesedését. Már tavaly októberben látszott, hogy zárul az olló a Windows 7 és a Windows 10 között, olyannyira, hogy volt, aki azt jósolta, novemberben helycsere lehet, a Microsoft legutóbbi operációs rendszerének piaci részesedése meghaladja majd az elődét. Azonban ez sem novemberben, sem decemberben nem következett be, viszont 2018 januárjában végre megtört a jég: a Windows 10 lehagyta a Windows 7-et.

©

A legutóbbi adatok szerint a Windows 10 1,09 százalékpontot javított decemberhez képest, így most 42,78 százalékon áll, a Windows 7 viszont 0,03 százalékpontot veszített, és most 41,86 százalékos a piaci részesedése. Ami a többi változatot illeti, a Windows 8.1 rendszer 8,72 százalékon áll (0,44 százalékpontos csökkenés), a Windows XP pedig 3,36 százalékon (0,24 százalékpontos csökkenés).

Azért még nem lehet teljesen felhőtlen a Microsoft öröme, a StatCounter-konkurens NetMarketShare szerint a Windows 10 még messze nem hagyta el a Windows 7-et. Azt azonban mindenki tudja, hogy a Microsoft erőfeszítéseinek köszönhetően, ez már csak idő (egy-két hónap) kérdése.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindent kijavít és elnézést kér a Cyberpunk 2077 fejlesztője a játék állapota miatt

Mindent kijavít és elnézést kér a Cyberpunk 2077 fejlesztője a játék állapota miatt

50 évig rejtőzködött ez a Bugatti, ami most 2,8 milliárd forintot érhet

50 évig rejtőzködött ez a Bugatti, ami most 2,8 milliárd forintot érhet

Több mint 11 milliót fizetett valaki egy fülbevalóért a BÁV aukcióján

Több mint 11 milliót fizetett valaki egy fülbevalóért a BÁV aukcióján