szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bármennyire is hihetetlennek tűnik, már 14 éve velünk van a Facebook. Ennek alkalmából egy olyan funkcióval gazdagították az oldalt, amely segítségével saját magunk és ismerőseink napját is szebbé tehetjük.

"Vele mindig jó lenni", "mindig számíthatok rá", "lélekben fiatal", "az ő bulijai mindig jók", "nagy a szíve" – ilyen és ehhez hasonló, magyar nyelvű felirattal állíthat ki digitális oklevelet ismerőseinek a Facebookon azzal a funkcióval, melyet a szolgáltatás 14. születésnapja alkalmából üzemeltek be.

©

A Facebook február 4-ei születésnapja – amit csak a barátság napjaként emlegetnek – alkalmából létrehozott oldalt ide kattintva érheti el. Először egy önnek szóló összeállítással fog találkozni, melyen megtudhatja, melyik ismerőse kommenteli legtöbbször az ön bejegyzéseit ("super enthusiastic"), kivel szerepel legtöbbször a fotókon, ki lájkolja legtöbbször a bejegyzéseit ("big liker"), ki nyom rájuk legtöbbször szíves hangulatjelet ("full of love"), illetve azt is, hogy ki volt az első facebookos ismerőse.

©

A Facebook által automatikusan kiosztott elismeréseket megoszthatja saját hírfolyamában. És ami még jobb: készíthet más feliratú, animált okleveleket is. Ehhez a zöld, "Készíts saját oklevelet egy ismerősödnek" négyzetig kell ellapozni, majd az alatta látható "Elkészítés" gombra nyomni. Itt kattintson egy ismerősére, ezzel tovább is ugrik arra a felületre, ahol kiválaszthatja, milyen feliratú oklevelet is szeretne készíteni számára. A jobb alsó "Tovább" gombra kattintva megoszthatja az oklevelet ismerőse idővonalán, vagy pedig elküldheti neki privátban a Messengerben.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A Facebook-értesítés, amivel jobb, ha soha nem találkozik

Újfajta biztonsági értesítést vezetett be a Facebook. Aki meglátja, annak nem csak a Facebook-fiókja van veszélyben, hanem jó eséllyel a többi szolgáltatásban használt fiókját, sőt számítógépét és telefonját is megfigyelik.

4,3 másodperc alatt 0-ról 200 km/h-ra: nem rakéta, hibrid autó

4,3 másodperc alatt 0-ról 200 km/h-ra: nem rakéta, hibrid autó

A 27. leggazdagabb magyar milliárdos borászata is kapott állami támogatást

A 27. leggazdagabb magyar milliárdos borászata is kapott állami támogatást

Így ne keverjük össze az allergiát a koronavírussal

Így ne keverjük össze az allergiát a koronavírussal