szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokkal komolyabban szankcionálná a vállalat jó hírnevét veszélyeztető felhasználókat a YouTube, miután egy ismert videós felvétele világszerte felháborodást váltott ki.

Komoly netes hadjárat indult nem is olyan régen a YouTube egyik partnere, Logan Paul ellen: a videós és társa épp japán erdeit fedezte fel, amikor rátaláltak egy holttestre. A sokkon túl a videó készítői még viccelődtek is azzal, mi zajlik előttük, arra azonban már nem gondoltak, hogy a komplett helyzetet épp 15 millió ember látja. Az eset miatt a YouTube megszakította prémium jellegű együttműködését Logannel, míg utóbbi – többhétnyi szünetet követően – terjedelmes bocsánatkéréssel igyekezett megbánást tanúsítani.

A vállalat ezt követően jelezte, további szankciókat vezetnek be, de az ezzel kapcsolatos részletek eddig ismeretlenek voltak. A BBC írásából most kiderült, olyan új, elsősorban a videósokra vonatkozó törvényt dolgoznak ki, amely sokkal komolyabb módon szankcionálná a vállalat elveit sértő, illetve a YouTube közösségében kárt okozó felhasználókat.

Susan Wojcicki vezérigazgató úgy fogalmazott, az új szabályzatra több okból kifolyólag van szükség, mert az ominózus felvétel nemcsak a YouTube, a vállalat partnereinek jó hírnevét is sértette, veszélybe sodorva ezzel a tisztességes videósok bevételi eredményeit. Noha a vezérigazgató nem részletezte, milyen retorzióról van szó, mi nem lennénk meglepve, ha egy hasonló eset után azonnali kizárással büntetnék az érintett felhasználót.

Az új "törvény" megjelenésének időpontjáról egyelőre nincs hír, de az eset súlyosságából kiindulva aligha kell rá sokat várni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
90 éve született Neil Armstrong, az első ember aki a Holdra lépett

90 éve született Neil Armstrong, az első ember aki a Holdra lépett

Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével

Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével

Ez az autó egy BMW, még ha egyáltalán nem is látszik annak

Ez az autó egy BMW, még ha egyáltalán nem is látszik annak